Posto tek od skora imam aparatic, prvi put sam registrovala hipoglikemiju, glukoza je bila 1.6. Imam gestacijski dijabetis i nisam na insulinu. Znam da sam vise puta osetila ovakav pad secera, ali ovako uhvaceno crno na belo bas me je zastrasilo.
Treba mi savet i iskustvo sta je u ovakvoj situaciji najefikasnije uciniti. Moja dilema je posto su mi slatko potpuno zabranili, cime da efikasno podignem secer. Da li je naglo podizanje stetno ili je naprotiv potrebno kada dodje do hipoglikemije?
Naravno, ovakav pad osetim bez neke postepene najave gladi. Nemam ideju sta je zgodno da uvek imam uz sebe van kuce.
Hipoglikemija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 12:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sok od pomorandže bez šećera (imaš one male Next od 250ml) podiže šećer za 5 do 10 minuta i to taman toliko da izađeš iz hipo, a da ti šećer ne ode posle u nebesa. On deluje tako brzo zato što je u tečnom stanju pa se brzo svari, a u njemu je polovina saharoze, a polovina čiste glukoze koja odmah ide u krv. Ako je manja hipo dovoljno je samo 5-6 gutljaja, a ako osetiš više popij pola soka, malo sačekaj pa vidi da li ti treba još.
Pozdrav!
P. S. Nadam se da si našla način da se malo ugojiš!
Pozdrav!

P. S. Nadam se da si našla način da se malo ugojiš!
Posetite "ČAROBNU KUHINJU" na http://www.carobna-kuhinja.com/