Hipoglikemija

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Hipoglikemija

Post od Ejmi »

Posto tek od skora imam aparatic, prvi put sam registrovala hipoglikemiju, glukoza je bila 1.6. Imam gestacijski dijabetis i nisam na insulinu. Znam da sam vise puta osetila ovakav pad secera, ali ovako uhvaceno crno na belo bas me je zastrasilo.
Treba mi savet i iskustvo sta je u ovakvoj situaciji najefikasnije uciniti. Moja dilema je posto su mi slatko potpuno zabranili, cime da efikasno podignem secer. Da li je naglo podizanje stetno ili je naprotiv potrebno kada dodje do hipoglikemije?
Naravno, ovakav pad osetim bez neke postepene najave gladi. Nemam ideju sta je zgodno da uvek imam uz sebe van kuce.
Filos
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 12:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Filos »

Sok od pomorandže bez šećera (imaš one male Next od 250ml) podiže šećer za 5 do 10 minuta i to taman toliko da izađeš iz hipo, a da ti šećer ne ode posle u nebesa. On deluje tako brzo zato što je u tečnom stanju pa se brzo svari, a u njemu je polovina saharoze, a polovina čiste glukoze koja odmah ide u krv. Ako je manja hipo dovoljno je samo 5-6 gutljaja, a ako osetiš više popij pola soka, malo sačekaj pa vidi da li ti treba još.

Pozdrav! :P

P. S. Nadam se da si našla način da se malo ugojiš!
Posetite "ČAROBNU KUHINJU" na http://www.carobna-kuhinja.com/
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

veoma vazno-KOJI APARAT IMAS??????? I ono sto me buni-sa glikemijom 1.6 NEMOGUCE je nemati nikakve simptome...ali NEMOGUCE!!!!
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
Odgovori