Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Koliko je bezbedna voznja posle izvrsene IVF ?
udaljeni smo 70-tak km od mesta u kome se redi IVF pa me interesuje da li je bezbedno da suprugu odvezem kolima kuci ili da taj dan uzmemo prenociste u nekom hotelu ?
U mnogim zemljama posle IVF-a se uopste ne lezi, samo nekih 15-ak minuta na stolu i to je to. Nema pravila sto se uspesnosti tice, neko lezi kao zakucan 14 dana pa nista a neko ustane odmah i ponasa se normalno pa uspe.... To je vecita tema nas koji idemo u IVF postupke.
Ja sam pristalica odmora u prvih 4-5 dana dok traje implantacija a posle sve normalno ali lagano.
Sto se putovanja posle transfera tice ja uvek idem kuci kolima i putujem isto tako nekih 70km . Moja dr kaze da nije problem putovanje do nekih 150km.
Srecno.
D.J. napisao:Samo sreca tj. onaj gore...tanja68 je u pravu..4-5 dana...ja sam putovala segedin beograd..pa vidite koliko je to km....uspeo IVF iz prvog
koliko vremena od ET do voznje je proslo u Vasem slucaju ?
oko 1.5 h do 2...znaci kad je zavrsen ET lezala sam oko pola sata...pa smo posle otisli na rucak u restoran koji je prekoputa bolnice...znaci malo sam hodala i sedela jedno sat vremena ..i jela...i onda smo seli u kola i za BG...
Cak sam ja trebala da vozim do Palica ,pa tamo da me cekaju..pa da voze dalje..na to mi je dr rekao da nema problema...samo da ne jurim i da se ne cimam,znaci da normalno vozim
Darc Angel,
nema potreba da se izlažete troškovima...idite kući , nakon ET...
a mogli bi ste poneki neki veći jastuk, radi komfora i malo da se žena nasloni u autu.....
slobodno, hodala sam posle Et..ali, čim stignete kući, malo odmora...i dalje, kako se bude osećala...bez naprezanja...
Lily-an napisao:Darc Angel,
nema potreba da se izlažete troškovima...idite kući , nakon ET...
a mogli bi ste poneki neki veći jastuk, radi komfora i malo da se žena nasloni u autu.....
slobodno, hodala sam posle Et..ali, čim stignete kući, malo odmora...i dalje, kako se bude osećala...bez naprezanja...