Radio sam eho abdomena (zbog proktalgije tj. bola u rektumu) i dobio sledeci nalaz vezan za zucnu kesu (ostali organi su normalni):
"Zucna kesa hipotonicna, angulirana u predelu vrata, a sa zidova u lumen prominira veci broj ovalnih, hiperehogenih, jasno ogranicenih promera od 5 do 7 mm koje dig.dg. mogu da odgovaraju polipozi ili holesterolozi."
Ja ovde malo sta razumem, ali ne zvuci mi bas najsjajnije, pa me iz tog razloga zanima koliko imam razloga za brigu i sta ovo zapravo znaci. Lekar opste prakse mi je izjavio da to nije nista: "takva mi je zucna kesa" -kaze - nadam se da je u pravu, mislim za to da nije nista, ali ipak malo sumnjam. Moram pomenuti jos i da sam bio kod gastroenterologa (zbog na pocetku pomenutog problema) koji mi nije rekao apsolutno nista vezano za ovaj nalaz. Da budem iskren nisam ni pitao, jer sam bio pomalo izbezumljen zbog prethodno odradjene kolonoskopije, a do gastroenterologa se ovde ne dolazi lako s obzirom na zapanjujucu guzvu, ali necu siriti o tome.
Sto se tice nekih posebnih tegoba mogao bih da izdvojim sve cescu gorusicu koja nastaje iz meni neobjasnjivih razloga - zaista ne znam da li ovo moze biti povezano sa zucnom kesom, i ne znam koliko su vredne pomena stvari vezane sa kolonoskopijom, pa cu ovo drugo za sada preskociti.
Hvala u napred!
Zucna kesa - molim objasnjenje!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 10:01 pm