problem sa limfnim zlezdama na vratu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nenad1111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 10:59 am

problem sa limfnim zlezdama na vratu

Post od Nenad1111 »

eee ovakou....imao sam neku upalu grla...doktor mi prepisao tablete i polako me grlo prestalo ali su pocele da me bole zlezde na vratu....bas ove dve sa strane.....to traje mesec dana.....pogotovu kad izadjem na hladno pocnem da osecam bol.....isao sam ponovo kod lekara davao bris grla kazu sve u redu.....ni oni ne znaju sta da mi daju da bi me prestale.....znaci samo bol u zlezdama nista drugo ne osecam.....ako neko zna odg neka mi napise.....unapred hvala :D
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Meni se nesto slicno desilo prije par godina nakon gripe koju nisam ''odlezala'', a nisam se nesto ni bavila cajevima, C vitaminom i sl. Odlazila sam normalno na posao i cekala da imunitet sam odradi svoje. Nakon toga su se pojavili ti cvorici, pa mi je dr propisala antibiotik. Nakon terapije antibiotikom se sve smirilo.
Nenad1111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 10:59 am

Post od Nenad1111 »

eee hvala puno....isao sam i ja kod doktora dao mi antibiotik,jeste me od njega prestalo,pa ponovo pocelo da boli,opet sam otisao rekli su da je sve ok i nista vise,samo sto mene one jos bole....Hvalaa!!
Marko_Nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 8:51 pm

Post od Marko_Nis »

Uzrok moze da bude i pokvaren zub, tako da predlazem posetu stomatologu
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

imao sam neku upalu grla...doktor mi prepisao tablete i polako me grlo prestalo ali su pocele da me bole zlezde na vratu....
pa kad je grlo upaljeno, obično su upaljene i žlezde na vratu, jer su one te koje dreniraju tu lokaciju. Znači, u limfnim žlezdama se stvaraju antitela i one su vrlo aktivne kada je infekcija u regionu koje ove žlezde dreniraju, konkretno u vašem slučaju grlo.
Pretpostavljam da su tegobe kod vas do sad prošle.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori