Molim nekog da mi protumaci nalaz

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
pipi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 10:26 pm

Molim nekog da mi protumaci nalaz

Post od pipi »

.. jer zaista nista ne razumem, osim toga da imam kondilome koje ne znam ni kako sam dobila. Ginekolog mi je prilicno cutljiv, a i ja kad sam cula za kondilome dalje me nista nije interesovalo. Ovako:
SONOGRAFSKI NALAZ
uTREUS NA VF NEHOMOGEN AKVUM PRAVILAN NA LEVOM OVARIJUMU CISTA IMA SE UTISAK FUNKCIONALNOG POREKLA 30X20mm (ako ja dodro vidim ova nula je udaljena, pa ne znam da li je 30X2mm)
KLINICKI NALAZ
Pod ekarterima oko introitusa resicasti kondilomi
Kolpitis ecopio pvu
KOLOSKOPSKI NALAZ
Povrsina ekltocerviksa prekrivena skvamoznim epitelom sa vecom povrsinom jod neg kolumunarnog epitela oko spoljasnjeg maetericnog usca bez atipije.

onda pise Uzet papa test I vs (koji ce sutra biti gotov)
Dg CONDYLOMATA ACC INTROITI VAGINALE ECTIPio PVU KOLIPItiS
Molila bih nekog strucnog da mi odgovori. Jako sam uzrujana, pa se iskreno nadam da sam sve ovo tacno prkucala.
Duchess
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 2:13 pm

Post od Duchess »

Ako si išla privatno i dobila nalaz "kondilomi", idi u svoj DZ da proveriš. Ima priča ovde po forumu, da je privatni doktor dijagnostikovao kondilome i predložio uklanjanje, a posle se ispostavilo da nisu kondilomi. Znam i neke priče iz moje okoline. Ako su spoljni kondilomi, ne bi bilo loše da odeš i kod dermatovenerologa, da proveriš koje je njegovo mišljenje. (naravno, ne kažem da su svi privatni doktori takvi, lično se lečim isključivo privatno, i ne kažem da je dijagnoza sigurno pogrešna)

Ne mogu da ti pomognem oko nalaza, jer nisam dr, ali sam morala da ti skrenem pažnju da potražiš teme i pročitaš tudja iskustva, pre nego što se baciš u očajanje oko toga što imaš kondilome, a ne znaš kako si ih dobila.
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!
pipi
Novi član
Novi član

Post od pipi »

To je ono sto me najvise muci. Imala sam stalnog partnera 10 god, a vec skoro 2 god nemem odnose. Mada kazu da moze da se dobije na razne nacine. Ali i sa te strane ja sam ludak sto se higijene tice, tako da mi stvarno uopste nije jasno kako sam uspela da dobijem i gde.
Duchess
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 2:13 pm

Post od Duchess »

Čujem i ja da može da se dobije npr kontaktom sa zaraženom tkaninom, npr ako ideš na masaže i sl, ali uvek je najveća šansa da se dobije sexualnim putem. Moja drugarica je imala vezu 3 godine, pretpostavlja se da dečko nije "švrljao", pa onda 3 godine nije imala odnose, i doktor joj otkrije spoljne kondilome. Posle je bila prvo u DZ kod ginekologa, onda kod dermatovenerologa sa VMA, i oboje su se složili da nisu u pitanju kondilomi nego da joj je takva sluzokoža. Pratila je to stanje na svakih 6 meseci i nije nikada bilo nikakvih promena, a svi nalazi i brisevi su ok.

Eh da, sad sam se setila. Treba da uradiš cervikalni bris na HPV. Tako ćeš biti 100% sigurna da li ih imaš.
Jai Mahakali, ayo Gorkhali!
pipi
Novi član
Novi član

Post od pipi »

Zar ne postoji ni jedan ginekolog na forumu da mi protumaci nalaz? Zivim u malom gradu gde postoji samo jedna privatna ginekoloska klinika, a knjizicu trenutno nemam, da ne objasnjavam sad zasto, i necu je imati narednih 2 meseca, inace bih isla i u DZ. Upravo sam zvala ginekologa, ali sestra mi je rekla da papa i vs jos nisu gotovi i da kad budu gotovi ona ce mi preko telefona izdiktirati terapiju. Mislim, to mi je malo bezveze, ali sta da radim. Zaista bih molila nekog da mi napise sta znace ovi nalazi. Verujte ona mi nista nije rekla, osim sto je pominjala neku lasersku intervenciju. Znam da je vecina ljudi takva, ali ja sam prvi put u zivotu popila lek za smirenje. Ubi me neznanje i neobavestenost, a ocigledno da doktorku ne interesuje sto mene interesuje sta mi je. Zaista bih molila nekog da mi odgovori. Hvala.
ifigenija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:40 pm

Post od ifigenija »

ginekolozi ovde retko zalaze. mislim da sam negde pročitala da možeš da odeš na *, pa da tamo potražiš mišljenje doktora.

možeš da izvadiš knjižicu ako si nezaposlena, treba nešto malo da se plati, ali znam da može pošto je moja drugarica to vadila, ali u beogradu, tako da ne znam gde se to radi kod tebe, ali verovatno zna neko u opstini ili sl.

ja ti takodje preporucujem da potrazis drugo misljenje, pa makar morala da odes u neki drugi obliznji grad. bolje to nego da te ubede da imas kondilome, i da ti naplate lasersku intervenciju par stotina evra, i sve bez potrebe.

uvek trazi drugo misljenje!
Odgovori