Moja beba ima mesec i dvadeset dana. Primetila sam pre nekog vremena da i jednim i drugim okom uglavnom gleda u levu stranu a kada pokusa da gleda u desno javlja se nesto kao nistagmus, odnosno kao da joj nesto ne dozvoljava da pogleda u desno. Centralno gleda ali i to ne tako cesto. Pri tom je ona bila od rodjenja pa narednih 40 dana na Institutu za majku i dete, od toga je prvih 18 dana bila intubirana i na vestackoj ventilaciji, a posle pod difuznim diseonikom jos 10-ak dana. Inace je rodjena u terminu, i porodjaj je duze trajao, u otpustu iz porodilista medju ostalim dijagnozama stoji i asfixija. Dok je boravila na institutu niko i nije postavljao pitanje da li ona i koliko dobro vidi, svi su vise vodili o nekim njenuim drugim boljkama. Inace ona reaguje trptanjem na jaku svetlost, ali ne na igracke koje se okrecu iznad glave, i kada je kupamo ne gleda u nas ili jako retko vec sa strane.
S obzirom na njeno stanje ja ne znam sta da ocekujem, da li ce to kod nje ici sporije sa razvojem cula vida, ili sta.Imamo zakazan pregled kod oftalmologa ali meni bas gori pod nogama,pa ako neko ima slicnih iskustava molim da mi odgovori.
strabizam, nistagmus i td..
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 11:41 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5