vec 2 dana imam problem boli me grlo,tesko gutam.i sad imma temperaturu 37.5,i bolvi u misicima,rukama i nogama
i imam na zdrelu kao neke bubuljice,crvenkaste
sta da radim???
sta moze biti u pitanju
sta je u pitanju
- drdusan
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
- Kontakt:
upala grla
naravno uzroci mogu biti raznorazni . . .
te crvene bubuljice su upaljene submukozne zlezde
to je narocito izrazeno kod ljudi koji nemaju krajnike,
ali naravno i kod ljudi sa hronicnim tonzilitisom se vidjaju . . .
Bilo bi dobro da se uzme bris, krvna slika sa leukocitarnom formulom i sedimentacija.
dok rezultati ne budu gotovi: Povidon-jod za usta, razblaziti po uputstvu i grgoriti sto cesce u toku dana; Tantum Verde pastile sisajte da ublazite bol u zdrelu.
Ako imate jos pitanja ili se pojave neki novi simptomi,
izvolte
Napomena: budite svesni da sam ovaj savet dao samo na osnovu simptoma koje ste napisali; vi niste pregledani !
naravno uzroci mogu biti raznorazni . . .
te crvene bubuljice su upaljene submukozne zlezde
to je narocito izrazeno kod ljudi koji nemaju krajnike,
ali naravno i kod ljudi sa hronicnim tonzilitisom se vidjaju . . .
Bilo bi dobro da se uzme bris, krvna slika sa leukocitarnom formulom i sedimentacija.
dok rezultati ne budu gotovi: Povidon-jod za usta, razblaziti po uputstvu i grgoriti sto cesce u toku dana; Tantum Verde pastile sisajte da ublazite bol u zdrelu.
Ako imate jos pitanja ili se pojave neki novi simptomi,
izvolte
Napomena: budite svesni da sam ovaj savet dao samo na osnovu simptoma koje ste napisali; vi niste pregledani !
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 1:29 am
- drdusan
- Aktivan član
- Kontakt:
pa znate sta, simptomi koje sta naveli: bol u grlu, temperatura, bol u misicima i malaksalost su obicno znaci nekakve virusne infekcije kao sto je grip. Nije uobicajeno doba godine, ali nakon tih silnih intervencija na zubima, mozda vam je pao imunitet . . .
Naravno ne tvrdim da ne moze biti u pitanju i bakterijska infekcija grla.
samo ono sto tvrdim je da u ustima nema bubuljica i ne razumem o kakvim je bubuljicama rec - molim vas da objasnite
ja sam mislio da se to odnosi na izgled vaseg zdrela, jer sluznica zdrela ima submukozne limfne zlezdice koje se obicno ne vide, ali kada je zdrelo upaljeno, one obicno oteknu te se vide kao crvenkaste "bubuljice" na zadnjem zidu zdrela.
Naravno ne tvrdim da ne moze biti u pitanju i bakterijska infekcija grla.
samo ono sto tvrdim je da u ustima nema bubuljica i ne razumem o kakvim je bubuljicama rec - molim vas da objasnite
ja sam mislio da se to odnosi na izgled vaseg zdrela, jer sluznica zdrela ima submukozne limfne zlezdice koje se obicno ne vide, ali kada je zdrelo upaljeno, one obicno oteknu te se vide kao crvenkaste "bubuljice" na zadnjem zidu zdrela.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
-
- Novi član
- drdusan
- Aktivan član
- Kontakt:
Uzroci mogu biti akutna bakterijska upala grla, virusna upala grla, alergijska manifestacija i u grlu, eventualno gljivicna infekcija baze jezika, hronicna upala sluznice zdrela veoma cesto daje ovakvu klinicku sliku . . .
Ne znam da li sam bio od pomoci?
Ne znam da li sam bio od pomoci?
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
-
- Novi član