sta je u pitanju

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pomoc molim vas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 1:29 am

sta je u pitanju

Post od pomoc molim vas »

vec 2 dana imam problem boli me grlo,tesko gutam.i sad imma temperaturu 37.5,i bolvi u misicima,rukama i nogama
i imam na zdrelu kao neke bubuljice,crvenkaste
sta da radim???
sta moze biti u pitanju
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

upala grla

naravno uzroci mogu biti raznorazni . . .

te crvene bubuljice su upaljene submukozne zlezde
to je narocito izrazeno kod ljudi koji nemaju krajnike,
ali naravno i kod ljudi sa hronicnim tonzilitisom se vidjaju . . .

Bilo bi dobro da se uzme bris, krvna slika sa leukocitarnom formulom i sedimentacija.

dok rezultati ne budu gotovi: Povidon-jod za usta, razblaziti po uputstvu i grgoriti sto cesce u toku dana; Tantum Verde pastile sisajte da ublazite bol u zdrelu.

Ako imate jos pitanja ili se pojave neki novi simptomi,
izvolte

Napomena: budite svesni da sam ovaj savet dao samo na osnovu simptoma koje ste napisali; vi niste pregledani !
pomoc molim vas
Novi član
Novi član

ja sam bio kod lekara,i rekla mi je da mi je grlo u redu,da su te bubljice moguci znak infekcije bakteriske,jer sam u toku 3 nedelje popravio 6 zubar a izvadio 3,ali rekla mi je da imam neko slivanje sta god to znacilo,i dala mi je da pijem amoksicilin

sta je to slivanje?
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od drdusan »

pa znate sta, simptomi koje sta naveli: bol u grlu, temperatura, bol u misicima i malaksalost su obicno znaci nekakve virusne infekcije kao sto je grip. Nije uobicajeno doba godine, ali nakon tih silnih intervencija na zubima, mozda vam je pao imunitet . . .
Naravno ne tvrdim da ne moze biti u pitanju i bakterijska infekcija grla.
samo ono sto tvrdim je da u ustima nema bubuljica i ne razumem o kakvim je bubuljicama rec - molim vas da objasnite
ja sam mislio da se to odnosi na izgled vaseg zdrela, jer sluznica zdrela ima submukozne limfne zlezdice koje se obicno ne vide, ali kada je zdrelo upaljeno, one obicno oteknu te se vide kao crvenkaste "bubuljice" na zadnjem zidu zdrela.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
pomoc molim vas
Novi član
Novi član

nije meni grlo crveno,tako ona kaze
ali 100% sam siguran da su te zlezde u pitanju jer izgledaju bas kao sto ste vi opisali,

sta je uzrok da te submukozne limfne zlezdice oteknu?
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od drdusan »

Uzroci mogu biti akutna bakterijska upala grla, virusna upala grla, alergijska manifestacija i u grlu, eventualno gljivicna infekcija baze jezika, hronicna upala sluznice zdrela veoma cesto daje ovakvu klinicku sliku . . .

Ne znam da li sam bio od pomoci?
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
pomoc molim vas
Novi član
Novi član

alergija sigurno nije posto nisam alergican na nista,sto posto je bakteriska evo vec polako prolazi,tako da hvala vam sto ste mi odgovorili,na moje nazovimo muke.poz
Odgovori