Necu da ostarim

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

hana napisao:
mirja napisao: Kad ti sa 20 vec brines brigu oko bora, onda ti je izlisa komentar "zene od 50 godina babetine" malo si ga preterala! neznam gde zivis pa su ti marame normalna stvar
na ovom forumu mi se cesto desava da neko nesto sto kazem potpuno pogresno shvati, ili me napada bez razloga, a obavezno mi u usta stavlja nesto sto nisam rekla. ne brinem za bore. lice ne mazem nicim osim niveinim preparatima za skidanje sminke. bore me zanimaju kao sto me zanimaju i ostali procesi u organizmu - medicina po sebi mi je dosta zanimljiva kao laiku i mnogo sam volela da gledam "Pricu o telu" na B92. brinem za kesice ispod ociju (mada je briga mozda prejaka rec), jer ne bih htela da me nekad izdeformisu u licu, ali to nisu bore. nemam nista protiv da kad ostarim imam bore. ima lepih starih zena.
sta, treba da zivim na selu da bi mi marame bile normalne? a ako sam iz beograda? sta treba, da se becim na svaku bakicu sto nosi maramu? pa naravno da je normalno sto nose marame, nije nenormalno! to ne znaci da cu ih ja nositi, ali zasto bih to, pobogu, gledala kao nesto lose?
ne razumem zasto svaki moj bezazlen komentar mora da se pretvori u odbranu od nekoga. jedna devojka mi je rekla da je to zato sto su ovde ljudi nervozni i osetljivi, jer uglavnom bolesni dolaze na forum, ali uvek meni se nesto pogresno stavlja u usta.
:evil: Pa nemoj onda ni da se becis na one sto nose farmerke jer su ih verovatno nosile i kada su imale 15 i 20 godina! :wink: :wink: :wink:
hana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2005 7:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od hana »

ja se ni na koga ne becim, ali nedostatak ukusa ipak malo bode oci. nije problem samo kad baba obuce farmerke, vec sav autfit, od glave do pete, kad se narumeni k'o klovn, utegne u helanke, nabode na stikle, ofarba u crveno, bore prefarba slojevima pudera... time nista ne pokrije, samo od sebe stvara zivi kic. po meni, tako i prenaglasava svoje godine, jer nikako ne ume dostojanstveno da ih nosi. to kako se one oblace nema nikakve veze s tim kako su se oblacile kad su imale 20 godina.
po cemu to moze da se poredi sa babom koja nosi maramu? sta fali babi sa maramom? da ne deluje primitivno, zatucano? (ako je to, onda je to neverovatno povrsno gledanje na svet.) ja ih ne nosim, ali ne jer mi se gade, vec jer je vreme drugacije i nemam nikakvu potrebu da ih nosim. ali da mi se to svidja, ili da sam stara, pa mi opada kosa, ili ne mogu nikako da je dovedem u red, ili mi je hladno po glavi, sigurno ne bih izbegavala da stavim maramu samo zato sto neko ima nesto protiv njih... ja stvarno i ne znam sta bih rekla protiv marama.
Izvinjavam se svima koje vise zanima sam proces starenja od oblacenja u poznim godinama...
Cao!
8)
Agneta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 08, 2005 4:41 pm

Post od Agneta »

Jednu od mozda najboljih definicija savrsenog doba za zensku lepotu dao je ( o,kakva ironija!) izumitelj botoxa,dr Frederik Brant:"Savrseno doba je ono kada mislite da dobro izgledate i kada ste u takvom emotivnom stanju da to i zelite da budete.Vecina zena samo zeli da izgleda dobro,bez obzira na godine zivota.Medjutim,duboko u sebi morate da budete srecni".
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

hana napisao:ja se ni na koga ne becim, ali nedostatak ukusa ipak malo bode oci. nije problem samo kad baba obuce farmerke, vec sav autfit, od glave do pete, kad se narumeni k'o klovn, utegne u helanke, nabode na stikle, ofarba u crveno, bore prefarba slojevima pudera... time nista ne pokrije, samo od sebe stvara zivi kic. po meni, tako i prenaglasava svoje godine, jer nikako ne ume dostojanstveno da ih nosi. to kako se one oblace nema nikakve veze s tim kako su se oblacile kad su imale 20 godina.
po cemu to moze da se poredi sa babom koja nosi maramu? sta fali babi sa maramom? da ne deluje primitivno, zatucano? (ako je to, onda je to neverovatno povrsno gledanje na svet.) ja ih ne nosim, ali ne jer mi se gade, vec jer je vreme drugacije i nemam nikakvu potrebu da ih nosim. ali da mi se to svidja, ili da sam stara, pa mi opada kosa, ili ne mogu nikako da je dovedem u red, ili mi je hladno po glavi, sigurno ne bih izbegavala da stavim maramu samo zato sto neko ima nesto protiv njih... ja stvarno i ne znam sta bih rekla protiv marama.
Izvinjavam se svima koje vise zanima sam proces starenja od oblacenja u poznim godinama...
Cao!
8)
:-? Ja stvarno neznam ko danas nosi helanke? Ukusi su razliciti i hvala bogu sto je tako! nedaj boze da smo svi isti i da svi isto mislimo! Da! baba sa maramom deluje primitivno i zatucano - to je moje misljenje uostalom sto nebi stavila sesir na glavu ako joj je hladno ili joj opada kosa. Proces starenja je neminovnost i na to niko od nas nije imun pa tako svako ko drzi malo do sebe i ko je u mladosti bio "IN" sigurno nece u starosti za se zabradi sa maramom i da bude za druge "slatka babica" :wink: :wink: :wink: :wink:
hana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2005 7:54 pm

Post od hana »

Kakve veze ima ko nosi helanke? Ja sam opisala osobu koju sam nekoliko puta videla na ulici. Mene ne zanima od kog materijala su te pantalone, da li su stvarno helanke, bitno je da se utegla u to i da izgleda krajnje neukusno i degutantno.
Kao sto rekoh, ako vama marama deluje primitivno i zatucano, to govori samo o vasoj povrsnosti. Imate u glavi nekakav stereotip, kao, maramu nose seljanke i neuke babe, i sad je to simbol zatucanosti. Kazete, sto ne nosi sesir. A zasto bas sesir? Zasto on nije simbol zatucanosti? Zasto ne bi svi morali da nose kackete? Ili subare? Sami kazete da je dobro sto su ukusi razliciti, da je dobro da se ljudi razlicito oblace. Ako ste dosledni toj izjavi, onda bi vam bilo glupo kad bi sve babe imale vas stav prema maramama.
"Niko ko drzi do sebe ne bi stavio maramu"!!! Ne znam ni kako bih prokomentarisala tu kolicinu neosnovanog nepostovanja prema zenama sa maramama.
Ako ste zatucani i primitivni*, to ce se videti da ne znam kakav sesir nosite, a ako niste, nece vas ni marama uciniti takvom. Samo cete povrsnim ljudima tako izgledati. Meni nikad nije bilo preterano stalo do misljenja povrsnih ljudi, tako da, kad bi mi se nosila marama, nosila bih je sa svoje 22 godine.

*Posebna tema bi bila uopste definisati sta je zatucanost, a sta primitivnost, jer ima ljudi kojima je primitivno sve sto ima veze sa prirodom, selom, brdima... Ovo vase sa maramama mi mirise na to, ali nisam sigurna. U svakom slucaju, tek to ne bi imalo nikakve veze s ovom temom.

Kad smo mali, zelimo da izgledamo starije, a kad ostarimo, hteli bismo da se podmladjujemo. To nezadovoljstvo onim sto imamo valjda nam je urodjeno. Svako doba ima svoju lepotu, ali mi ne mozemo da je vidimo od ceznje za proslim dobom. Kad sam imala 16 godina, smetalo mi je sto izgledam kao da imam 12. Sada vec volim kad izgledam mladje. Znam da cu u tridesetim ceznuti za dvadesetim, a u cetrdesetim za tridesetim. Retki su srecnici koji su se pomirili sa vremenom.
To vise nema veze s lepotom. Uvrteli smo sebi u glavu da je samo mlad lep, pa ne umemo da vidimo lepotu zrelijeg doba. Zatezemo se kod estetskog hirurga makar izgledali skroz vestacki, samo da ne izgledamo stari. A da li je vestacka osoba lepsa od stare?
Bas u tom smislu vecitog nezadovoljstva je odgovarajuca ona latinska poslovica koju sam navela na prosloj strani.
Zaključana tema