Booool i posle vadjenja zuba?
Booool i posle vadjenja zuba?
Pre 5 dana sam izvadila umnjak,donji levi,koji je bio zdrav,ali kako nije citav izrastao ,desni su ga prekrile i to me jako bolelo.Nije bilo ni gnoja,cak sam i higijenu normalno odrzavala(mada skoro u suzama),nisam ni oticala,niti imala temperaturu,samo su desni oko njega bile blago crvene i malo uvecane.Problem je sto vec skoro 1o dana pijem Rapten k ,i analgin,jer bol ni posle vadjenja nije prestao,mada je blazi.Dan pre vadjenja pocela sam piti amoksicilin i orvagil.Koliko vidim rana je skoro zarasla,a ja ne znam sta da radim i je li ovo normalno???Jos nesto,zglob na snimku mi je drugaciji sa te leve strane kao da je neko odrezao deo zglobne glave,pa je uza od desne??? Hvala unapred!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Bol koji perzistira posle izvadjenog umnjaka moze biti poreklom od: otezanog/usporenog zarastanja rane (alveolitis sicca); zaostalih delova zuba, kostane pregrade, korena, plombe itd. u rani; ostecenja vilicnog zgloba usled grubog rada; infekcije ma koje vrste; bola susednog ili susednih zuba, od pre vadjenja ili zbog ostecenja zuba ili kosti prilikom samog vadjenja zuba.
Drugim recima - dobro bi bilo da se obratite hirurgu. OPT snimak nije validan za procenu stanja vilicnog zgloba.
Sve najbolje
.
Drugim recima - dobro bi bilo da se obratite hirurgu. OPT snimak nije validan za procenu stanja vilicnog zgloba.
Sve najbolje

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Nema na cemu; niste vi, zaboga, birali da li ce da vas boli ili ne
.
S obzirom na meteoroloske prilike, lako je moguce da je u pitanju alveolitis, znate. Nije sasvim jasno sta je uzrok, ali cesce se pojavljuje sezonski, u prolece, ili kad se naglo "prevrne" vreme, obicno u donjoj vilici (struktura kosti i drugacija vaskularizacija i inervacija nego u gornjoj), obicno kod teskih vadjenja. Leci se provociranjem svezeg krvavljenja, ciscenjem rane, i aplikacijom odgovarajuceg preparata (Alvogyl, recimo), koje se periodicno ponavlja. Sve ovo je bezbolno i maltene zacas uklanja bol ili ga svodi na minimalnu meru. Alveolit hoce da boli da "otkida", kao da zub nije ni vadjen, i to moze da traje i par nedelja, bez lecenja.
Dakle, pravo kod vaseg zubara, i sve najbolje
, samo hrabro
.

S obzirom na meteoroloske prilike, lako je moguce da je u pitanju alveolitis, znate. Nije sasvim jasno sta je uzrok, ali cesce se pojavljuje sezonski, u prolece, ili kad se naglo "prevrne" vreme, obicno u donjoj vilici (struktura kosti i drugacija vaskularizacija i inervacija nego u gornjoj), obicno kod teskih vadjenja. Leci se provociranjem svezeg krvavljenja, ciscenjem rane, i aplikacijom odgovarajuceg preparata (Alvogyl, recimo), koje se periodicno ponavlja. Sve ovo je bezbolno i maltene zacas uklanja bol ili ga svodi na minimalnu meru. Alveolit hoce da boli da "otkida", kao da zub nije ni vadjen, i to moze da traje i par nedelja, bez lecenja.
Dakle, pravo kod vaseg zubara, i sve najbolje

I ja sam u slicnoj situaciji. Pre 8 dana izvadila sam umljak na stomatoloskom fakultetu i posle tri dana, na kontroli mi je utvrdjen alveolitis. Rana mi je ociscena, kiretirena i stavljen mi je neki braonkast lek u vidu paste(ne znam da li je Alvogyl). Stavljali su mi to 4 dana i bol se malo smanjio. Na kraju su mi skinuli konce i rekli mi da je sve u redu i da vise ne dolazim Problem je u tome sto mene i dalje boli, skoro ceo obraz, a ponekad predje i na uvo i na predeo oko slepoocnice. Pila sam Nimulid a od pre 2 dana sam presla na Kafetin. Zanima me da li je normalno da to i dalje boli toliko bez obzira sto je terapija zavrsena, i koliko moze da traje?
Ja sam prije dvije sedmice izvadila zub-koji je doktorica slomila i morala sjec!Nakon prestanka djelovanja anestezije,rana me nikako nije prestajala bolit...pa sam otisla opet stomatologu-on naravno mi sad izvadio zub 8-icu,al i dalje ista situacija-boli me glava cijela i bol udara i u uho i sljepocnice!Ne znam sta cu...

Suny napisao:Ja sam prije dvije sedmice izvadila zub-koji je doktorica slomila i morala sjec!Nakon prestanka djelovanja anestezije,rana me nikako nije prestajala bolit...pa sam otisla opet stomatologu-on naravno mi sad izvadio zub 8-icu,al i dalje ista situacija-boli me glava cijela i bol udara i u uho i sljepocnice!Ne znam sta cu...Molim za pomoc!!!Unaprijed hvala
![]()
kukavica
ja nisam vadila nista,ali imam da vadim svasta molim odgovor dali je moguce da pronizon prikriva proces u nekom zubu tj da ja i neznam da je upaljen?ponekad osetim kao da mi je malo zapusen tsaj zub koji ustvari inemam od njega je ostao samo koren iz nekih razlofa jos nisam otisla to da izvadim ali bi trebala pa me zanima kako da znam dali ce da mi deluje anestezija ako je zub upaljen a ja to neosecam zbog pronizona?nisam imala lepa iskustva sa dokrorima pa oimam ogroman strah od istih inace sam invalidno lice i svasta su na meni ispitivali zadnje dve godine pa sam malo ma realno malo vise isprepadana od svake vrste pregleda a kamoli zubara pa me zanima dali je problem vaditi zub koji ima samo koren idali je moguce da mi anestezija nece dewlovati zato sto pronizon prikriva upalu jos da kazem da mi zadnja dva puta nije delovala anestezija i da sam se jednom sva iskrivila u licu i tresla posle injekcije tri dana mi je lice bilo kao kod kvazimode svi su tvrdili da je to zbog pronizona i sto je uboden neki nerv da nebrinem za drugi pput a ja sad nesmem ni da privirim kod cika zube da nebude opet nesto jekl najgore mi je bilo ono dranje koje sam morala da otrpim mislim dranje od strane lekara a ne moje. pa molim za neki savet
I meni je izvadjen umnjak dole desno operativnim putem pre 5 dana. Sve je bilo u redu, bez velikog otoka, bolova itd ali pre 2 dana je pocelo da me boli. Doktor mi je prepisao Panklav kapsule. Plasim se da se nesto ne iskomplikuje. Ne znam od cega potice bol. Radjeno mi je na Stomatoloskom i bas sam bio zadovoljan nakon operacije i sada ovo. Kod mene nista ne moze da bude ok. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 5:00 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Posoperativni (postekstrakcioni) bol je moguć, ali 5 dana je predug period za tako nešto, da sam na tvom mestu posetio bih stomatologa, najbolje onog koji ti je i vadio taj zub...Brajan napisao:I ja imam isti problem,pre pet dana sam vadio 6icu i dalje osecam velike bolove,sem kada popijem nimulid tada mi je lakse???
Nadam se da imaš snimak, ako ne napravi ga slobodno...
It's probably me...