Lasersko uklanjanje kapilara

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
medan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2007 12:31 am

Lasersko uklanjanje kapilara

Post od medan »

Da li je moguce laserski uklonite kapilare prikazane na slici (pri dnu) i uopste nesto vise o samoj proceduri.
Fizicki se kapilari nalaze duz linije koja spaja grudni kos i trbuh (tj. u oblasti iznad dijafragme).
Kod koga se moze obaviti ovakva kozmeticka intervencija i koliko orjentaciono kosta?

Pozdrav

Slika
-Phoenix-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 4:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od -Phoenix- »

Odgovor je da, može se odstraniti. Ovisno o tipu lasera ( 808nm, 940nm, 1064 itd..) metoda može ostaviti kratkotrajni hematom ili ne. U svakom slučaju sama procedura je vrlo jednostavna. KOža se pripremi hlađenjem, mora biti neosunčana. Nakon tretmana slijedi linearni eritem sa edemom koji nestaje kroz par dana (ovisi o tipu lasera). Nakan par dana vidljiv je koagulat (krastice) koji se resorbira. Po potrebi nakon 30/60 dana potrebno je ponoviti. Jedino mjesto koje mi pada napamet u Srbiji je Epilcentar iz Kragujevca.
Dve su stvari beskrajne...svemir i ljudska glupost
doc hirurg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 1:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od doc hirurg »

Najduze i internacionalno iskustvo u laser medicini i laser hirurgiji
mladji kolega Bojan Ciric. Licno sam proverio rezultate i pregledao te razlicite laser sisteme. Stvarno ok. Cene neznam ali proverite. www.drciric.com :o
DOC hirurg
wiw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 10:31 pm

Post od wiw »

bas mi je drago da cujem da ima pomoci za kapilare kao na ovoj slici posto imam isti problem...da li neko zna koliko takav tretman kosta?i da li ima trajne efekte ili se mora ponavljati?
daughter of a preacher ma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 05, 2009 11:39 am

Post od daughter of a preacher ma »

Da li neko zna koja je cena tretmana laserom???
Odgovori