molim za savet u vezi iskakanja ramena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
refeere
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 3:34 pm

molim za savet u vezi iskakanja ramena

Post od refeere »

juce sam doziveo povredu ramena,odnosno iskakanje po prvi put u zivotu,nakon imobilizacije ja nemam mira imam male bolove.Kakav je dalji tok oporavka.Dali za 3 dana uz steznik mogu da sudim fudbalsku utakmicu? hvala
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ne verujem da mozete da igrate utakmicu sa rukom fiksiranom za telo. Sto se tice duzine nosenja imobilizacije, stavovi se razlikuju. Ja se drzim varijante o tri nedelje imobilizacije
refeere
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 3:34 pm

Post od refeere »

ok hvala,imao bih jos par pitanja: jel ako jednom iskoci rame,nepisano pravilo da onda stalno iskace? postoje li tablete i terapije za jacanje tih ligamenata dea ne dolazi do povreda,dali bih mogao da nastavim da treniram u teretani nakon oporavka? hvala vam unapred
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nije obavezno da posle prvog iskakanja rame "nastavi" da iskace. Mada, ponovno iskakanje je cesce ako prvi put nije adekvatno leceno.
Ne postoji nacin da se ojacaju ligamenti, ali se preporucuju vezbe za jacanje misica ramenog pojasa koje indirektno povecavaju stabilnost samog zgloba.
Sto se tice vezbi u teretani, one dolaze u obzir tek kad misici dovoljno ojacaju, a i tada ih treba vrlo pazljivo dozirati.
Odgovori