Jel poznato nekom da Helikobakter Pylori moze da bude uzrocnik neplodnosti?
Vec dugo muku mucim sa tim skotom i ne mogu da ga se resim ni antibioticima niti cajevima. Imam visok FSH (19.9 poslednja analiza krvi) i upravo sam uradila moj prvi IVF koji se zavrsio neuspesno. Od 5 folikula koje sam proizvela sa najvecom stimulacijom (Menopur 450 iu), dva nisu dovoljno porasla, od preostala tri samo su uspeli da izvade jedno jajasce koje se nije fertilisalo, embriolog kaze zato sto nije bilo dovoljno zrelo.
Kako god, moj nutricionista kaze da ni ne pokusavam sledeci IVF dok god se ne resim Helikobaktera. Ne znam sta da mislim i sta da radim, vreme mi istice. Bila bih zahvalna ako ima neko sa slicnim iskustvom da se javi.
Unapred zahvalna
Helikobakter Pylori i IVF
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ne znam za helikobakter.
Da li si primala cetrotide (cetrorelix)? On bi trebalo da ujednaci rast folikula i da sve budu zrele na dan aspiracije.
Da li si primala cetrotide (cetrorelix)? On bi trebalo da ujednaci rast folikula i da sve budu zrele na dan aspiracije.
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Nabla, 36 sati pre punkcije sam dala poslednju injekciju Pregnyl-a (mislim da se tako zove). Oko sedam navece sam dala poslenju injekciju Suprecura i poslednju injekciju Menopura, a onda tacno u ponoc Pregnyl. Sledeci dan nije bilo injekcija, a onda sledeci 9:25 ujutro punkcija.
Prvi put cujem za to sto si ti pomenula.
Prvi put cujem za to sto si ti pomenula.