HORMONI

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Marija i Rade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 03, 2009 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

HORMONI

Post od Marija i Rade »

Jos jedna ne uspela insiminacija :( i to 5 po redu.Danas sam bila kod doktorke i predlozila mi je da uradim neka dva hormona za koje sam cula danas po prvi put(inhibin B,Milerov hormon)pa me interesuje sta oni tacno pokazuju,posto sam ih danas uradila jer mi je 4 dan ciklusa?
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Procenjuju rezervu jajnih celija i posredno njihov kvalitet. Ako su suvise niski (oba) ukazuju na smanjenu ovarijalnu rezervu ili ako je samo inhibin nizak- na problem u kvaliteti jc, a ako je AMH visok (kad gravitira ka gornjoj granici ili kad je prevazilazi)- tad govori o policisticnim jajnicima.

Na ovom linku imas nesto vise o amh i inhibinu B (bar u kontekstu smanjenih vrednosti)

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusi ... sh.html?37
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
bisera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 30, 2009 1:27 pm

Post od bisera »

Jedno kraktko pitanje: da li je moguce da hormoni (FSH,LH,Prolaktin,Progesteron i dr.) budu na neadekvatnom nivou, a da ovulacija (doduse sa klomifenom) i oplodnja j.c. postoji? Ili samim tim sto dolazi do ovulacije su i hormoni ok? I vezano s negativnim odgovorom, sta u tom slucaju znaci ako hormoni nisu dobri? Los kvalitet j.c?
Vidim Nabla odgovara,mozda ce i sad opet!
Odgovori