pitanje

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gostnemanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 15, 2005 1:03 pm

pitanje

Post od gostnemanja »

Ineresuje me da li simptomi (prekomerno znojenje, napetost) mogu biti simptomi stitne zlezde.
Kako se kontrolise stitna zlezda i da li analizom krvi moze da se ustanovi njeno oboljenje?
Hvala unapred
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Mogu da budu simptomi, a rade se analize krvi, uglavnom T3, T4, TSH. :P
gostnemanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 15, 2005 1:03 pm

pitanje

Post od gostnemanja »

Imao sam prethodno problema sa kasljanjem, i doktorka mi je rekla da vadim krv, rezultati su bili u redu. Poslala me je da ispitam stitnu zlezdu ali ja nisam otisao. Kada sam vadio krv i testirao je bakterioloski i krvnu sliku i razmaz nisam naglasio da treba da testiraju na T3, T4, TSH. Da li se to podrazumeva? Da li treba da izvadim krv i da kazem da proveravam stitnu zlezdu?
Hvala!!! :wink:
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Naravno,te analize se rade posebno,ne podrazumevaju se.I ako nesto malo ne bude bas kako treba radice se i ultrazvuk stitne zlezde.Imas li problema sa kologramima?Jedan o simptoma je i nagli pad telesne tezine...
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

marija r ti je SVE objasnila!!!!...tako da...poslusaj je i odradi to. :D
Odgovori