PA I -???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

PA I -???

Post od SnezanaR »

Prvi put u zivotu imam PA I, grupu mi nisu sada radili (ali pre par meseci sam radila i bila je II).
Komentar na izvestaju lekara je sledeci:

"Povrsne i intermedijarne celije skvamoznog epitela bez atipije, masa laktobacila. Pa-I-."

Dijagnoza: colgitis (ako sam dobro prepisala).

O cemu se radi, zar je moguce imati PA I?

P.s. Do pre dva meseca sam bila na terapiji bromokriptkinom zbog povecanog prolaktina, koji je sad ok.
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član

Post od SnezanaR »

Niko da odgovori???
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Masha23 »

Draga Snezana,
Verovatno ti je dijagnoza COLPITIS, sto znaci zapaljenje vaginalne sluznice.
Mada, sacekaj odgovor od nekog dr sa foruma.
Pozdrav,
Masha
Ljubicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2005 11:23 am

Post od Ljubicica »

Nisam lekar, ali posle pazljivog citanja onoga sto ti je napisao doktor, kao i malo pretrazivanja po internetu, rekla bih da je tvoj rezultat PAP-testa normalan (celije bez atipije - to upravo znaci da nema nikakvih promena na celijama grlica). PA - I, mislim da znaci da su celije potpuno normalne, i da je to najbolji moguci rezultat.

Sto se colpitisa tice, Masha je objasnila.

Inace, mislim da je tvoj ginekolog bio duzan da ti pruzi sva objasnjenja. Sledeci put, gledaj da ga pitas sve sto te zanima (a ako nece da odgovora, promeni lekara).
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član

Post od SnezanaR »

Hvala vam obema na odgovoru :)

P.s. to nam je firma organizovala kompletne lekarske preglede, pa su nam na kraju samo dali rezultate, nismo imali prilike da sa lekarima posle popricamo o rezultatima (ionako je sve bilo za dzabe). U svakom slucaju cu otici kod svog ginekologa.
Odgovori