hypothyreosis

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
maki5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 10:12 am

hypothyreosis

Post od maki5 »

meni su pre 5 dana ustanovili da imam HYPOTHYREOSIS PRIMARIA (thyreoiditis chr lymphocytaria hashimoto) analize su mi TPO at 297.5(normalno do 6) TG at 344.2(normalno do 5) tsh 7.4(normalno do 4) dobila sam da pijem euthyrox 25mcg pa me zanima da li neko ima slican problem i da li neku odredjenu hranu trbam da jedem koja moze da mi pomogne da li trbam nesto da izbegavam a inace sam se ugojila 10kg koje stvarno tesko nosim pa me zanima i to da li cu smrsati od ovih tableta i da li cu se osecati bolje unapred svima hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Smrsacete, odnosno ubrzace Vam se metabolizam i bolje cete trositi energiju. Jedino nisam siguran da bih ja lecenje tako slabo aktivne stitne zlezde poceo tako malom dozom leka...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
maki5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 10:12 am

Post od maki5 »

hvala na odgovoru,zanima me jos i koji je najcesci uzrok dobijanja ove bolesti i kako ona utice na plodnost
teotasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 21, 2008 11:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od teotasa »

Postoji jako puno tema gde su ljudi pisali o tome kako ova bolest utice ili ne utice na plodnost tako da pretrazi malo ovaj forum i nacices sve informacije i odgovore na svoja pitanja. Ako te bilo sta zanima mozes mi pisati jer imam isti problem kao i ti vec 2 godine tako da sam do sada procitala o tome sve sto sam mogla.
Odgovori