CISTA NA JAJNIKU

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
barbarella14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 7:21 pm

CISTA NA JAJNIKU

Post od barbarella14 »

zamolila bih nekoga da mi odgovori..naravno sa istim iskustvom ..
bila sam kod ginekologa prije 2 dana i na opip je primjetio da imam cistu na desnom jajniku. odmah je obavio i ultrazvuk a zatim mi je dao dvije uputnice da obavim preglede : color doppler uzv i 2 tumorska markera CA125 i CA19.9
jos se ne zna tocno kakva je ta moja cista, da li je vodena ili sta. i uglavnom jako me je strah jer mi se to prvi put desava, i kolko citam na internetu (cak i previse, pa se valjda prepadnem :) ) radi se i ta neka laparoskopija, ako sam dobro napisala.. kakav je to tocno zahvat?
i uglavnom isto me brine sto ako mi odstrane taj jajnik..malo sam paranoicna..kako cu zatrudnjeti, da li je onda uopce moguce.
imam 26 god, nikad nisam radala, dijagnoza je Neoplasma ovarii (benignum)
I've crossed oceans of time to find you
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

nemam pojma za tu dijagnozu, ali ta cista mi zvuchi kao endometrioza. welcome to the club!

sa jednim jajnikom naravno da mozes da ostanes u 2. stanju, ali ne mora da znaci da ce ti ga ukloniti, sve zavisi u kakvom je taj jajnik na kome je cista stanju.

ja npr. nisam isla na laparoskopiju nego sam pila pilule za kontracepciju 6 meseci. imala sam 2 ciste od po 2 i nesto cm. jedna je nestala, druga se smanjila na 8mm.
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Radna dijagnoza je benigna,znaci dobrocudna promena na jajniku.
Date su vam dodatne analize koje ce ovo potkrepiti.
Nemojte se plasiti,ove stvari su vrlo ceste.
Kolika je velicina ciste?
Javite kada vam stignu ostali rezultati.
barbarella14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 22, 2009 7:21 pm

Post od barbarella14 »

pozdrav :)
e ovako velicina ciste je 1,2cm sa 3,1cm. citala sam da postoje i vece od moje.
a da, i ja se nadam a i nekako sam uvjerena da je to samo ono da potvrdi svoju dijagnozu da je dobrocudno. a i zapravo nikada nisam cula da je mladja zena obolila od bas malignog raka na jajniku...tako da eto.

hvala vam cure na vasim odgovorima, i javit cu sto je bilo..uglavnom idem u bolnicu za ove tumorske markere, a doppler uzv cu obavit kod privatnika, posto se tu kod nas u zagrebu ceka dosta na taj pregled
:evil:

bok bok
I've crossed oceans of time to find you
Odgovori