Pomoc, neizvesnost ubija

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vladica3007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 8:05 am

Pomoc, neizvesnost ubija

Post od vladica3007 »

Kako poceti a ne reci NEIZVESNOST UBIJA.

Svima nama je relativno slicna prica pa cu i ja ukratko moju ispricati i zatraziti pomoc od Vas.

Imam 29 godina,pol M, pre nekoliko godina sam primetio ogroman cvor u vrau (da skratim) cista precnika 3.5cm mi je zahvatila levi rezanj stitne zlezde, daljim analizama je utvrdjeno da su losi hormoni i to Tg. Prvi put je bio 203 pa 301 pa 177.
Posle dugih analiza koje su trajale 2g odluceno je OPERACIJA, odstranjena mi je leva strana stitne zlezde a desna je ostala,prodje i to pre 9 dana na VMA. Pustili me kuci bez ikakve terapije sa recima da cekam Ph za mesec dana.

Moja pitanja je sta sada, dali cu piti hormonske lekove ili ne, dali ce se to povratiti i na desnom reznju, kako bi trebalo da reaguje moj organizam, hoce li biti posledica i slicno,jednostavno STA SAD.

Unapred zahvalan.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zasto PH tek za mesec dana???
Nisu Vam potrebni lekovi ako preostali deo stitne zlezde proizvodi dovoljno tireohormina.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
vladica3007
Novi član
Novi član

Post od vladica3007 »

dr ivica, hvala Vam u svakom slucaju

zasto mesec dana to stvarno neznam. recite mi, molim Vas, kako da znam dali preostali deo stitne zlezde luci dovoljno tireohormina i kako da to prepoznam pre te kontrole za mesec dana.

hvala Vam jos jednom
vladica3007
Novi član
Novi član

za Dr Ivicu

Post od vladica3007 »

umalo da zaboravim, molim vas recite mi sta je TG i cemu sluzi? svi pisu za T3 i T4, za TSH ALI NIGDE NA NETU NISAM VIDEO STA JE I CEMU SLUZI tg.
vladica3007
Novi član
Novi član

jos i ovo

Post od vladica3007 »

Molim Vas recite mi jos i ovo.

Zaposlen sam u Vojsci Srbije pa sam razgovarao sa nekim ljudima koji me uveruju da su procitali negde (a neznaju gde) da ukoliko neko lice opboli od problema sa stitnom zlezdom ili bude operisano ide u penziju jer je navodno nesposobno za obavljanje duznosti. Ja to ne zelim.

Hvala vam puno
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od larisabg »

Kada Vam stigne ph nalaz razmatrace se dalje lecenje.Ukoliko bude ok,dobicete supstituciju hormona,akoVam bude potrebna i sasvim normalno cete ziveti bez ikakvih ogranicenja.Na sajtu * REKLAMA * u rubrici Pitajte lekara mozete postaviti pitanja iz medicine rada i zdravstvenog osiguranja,pa ce Vam oni precizno odgovoriti.To su specijalisti medicine rada i radnici filijala zdr.osiguranja,pa cete znati najpreciznije.Potrazite ph nalaz sto pre!
POZZ!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
vladica3007
Novi član
Novi član

hvala

Post od vladica3007 »

hvala Vam puno
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tireoglobulini (TG) kao i Tiroksin-vezujuci gllobulini (TBG) su proteini vazni za prenos onoga sto luci stitna zlezda (T3 i T4). Realno tek sa odredjicvanjem tih parametara mozemo potpuno jasno staviti vrednosti hormona u kontekst klinicke slike.

O penzionisanju zbog operacije stitne zlezde - mozete da se raspitate samo kod onih nadleznih organa koji odlucuju o vojnim penzijama, jer je Vojska Srbije izvan sistema zdravstvenog osiguranja koje nadzire Republicki Zavod za zdravstveno osiguranje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
vladica3007
Novi član
Novi član

hvala

Post od vladica3007 »

hvala vam
Odgovori