Amniocinteza da ili ne
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 11:24 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Amniocinteza da ili ne
Cao,
trenutno sam u 16. nedelji trudnoce, imam 33 godine i pre 4 godine sam zracena tokom terapije zbog Morbus Hodgkina. Sada je sve ok a mene interesuje da li je neophodno raditi amniocintezu? Moj lekar kaze da ukoliko tripl test koji cu raditi za nekoliko dana bude u redu nema potrebe za tim. Dabl test je radjen u jedanaestoj nedelji i bilo je ok. Sta mislite o mojoj dilemi? Usput ostalo mi je nekoliko kutija utrogestana pa ukoliko neka trudnica ima potrebe neka se javi, meni nisu vise potrebni. Pozdrav
trenutno sam u 16. nedelji trudnoce, imam 33 godine i pre 4 godine sam zracena tokom terapije zbog Morbus Hodgkina. Sada je sve ok a mene interesuje da li je neophodno raditi amniocintezu? Moj lekar kaze da ukoliko tripl test koji cu raditi za nekoliko dana bude u redu nema potrebe za tim. Dabl test je radjen u jedanaestoj nedelji i bilo je ok. Sta mislite o mojoj dilemi? Usput ostalo mi je nekoliko kutija utrogestana pa ukoliko neka trudnica ima potrebe neka se javi, meni nisu vise potrebni. Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Pronadjite ko radi u Bgd ultrazvuk fetalne anatomije izmedju 18-20 nedjelje, ali taj mora da bude zaista dobar ! i ako je triple test normalan i ako ste imali NT izmedju 11 i 13+6 u normalnim granicama, onda bih ne bih preporucila amniocentezu.
Vas rizik nije vezan za radioterapiju koja se odigrala prije nekoliko godina, nego pripadate opstoj populaciji kao i svako drugi.
Svako ima 3% sansu da rodi dijete sa kongenitalnom anomalijom...ako je Vasa sansa 5%, to nije znacajno veca od opste populacije.
Dobro zdravlje...
obgyn
Vas rizik nije vezan za radioterapiju koja se odigrala prije nekoliko godina, nego pripadate opstoj populaciji kao i svako drugi.
Svako ima 3% sansu da rodi dijete sa kongenitalnom anomalijom...ako je Vasa sansa 5%, to nije znacajno veca od opste populacije.
Dobro zdravlje...
obgyn
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 11:24 am
Hvala na lepim zeljama, nadam se da cu uvek imati lepe vesti. Imam jedno pitanje za g--dju Petraskovic. Gde se nalazi apoteka SB trade u kojoj se moze kupiti sredstvo za negu koze koje ste koristili i koje se veoma dobro pOkazalo? Ako imate telefon i adresu bilo bi mi od velike koristi.
Pozdrav
Vesna
Pozdrav
Vesna