Amniocinteza da ili ne

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vesna72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 11:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Amniocinteza da ili ne

Post od vesna72 »

Cao,
trenutno sam u 16. nedelji trudnoce, imam 33 godine i pre 4 godine sam zracena tokom terapije zbog Morbus Hodgkina. Sada je sve ok a mene interesuje da li je neophodno raditi amniocintezu? Moj lekar kaze da ukoliko tripl test koji cu raditi za nekoliko dana bude u redu nema potrebe za tim. Dabl test je radjen u jedanaestoj nedelji i bilo je ok. Sta mislite o mojoj dilemi? Usput ostalo mi je nekoliko kutija utrogestana pa ukoliko neka trudnica ima potrebe neka se javi, meni nisu vise potrebni. Pozdrav
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Pozdrav Vesna,
nemoj biti u dilemi ( mada je to najlakše reći ) i poslušaj svog lekara.Znači ako i tripl test bude OK OPUSTI SE I UŽIVAJ .
J a ti želim lepu trudnoću i JAVLJAJ SE :-)
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Pronadjite ko radi u Bgd ultrazvuk fetalne anatomije izmedju 18-20 nedjelje, ali taj mora da bude zaista dobar ! i ako je triple test normalan i ako ste imali NT izmedju 11 i 13+6 u normalnim granicama, onda bih ne bih preporucila amniocentezu.
Vas rizik nije vezan za radioterapiju koja se odigrala prije nekoliko godina, nego pripadate opstoj populaciji kao i svako drugi.
Svako ima 3% sansu da rodi dijete sa kongenitalnom anomalijom...ako je Vasa sansa 5%, to nije znacajno veca od opste populacije.
Dobro zdravlje...
obgyn
vesna72
Novi član
Novi član

Post od vesna72 »

Hvala na savetima i preporukama, sledece nedelje cemo obaviti naknadne preglede pa cu se javiti nakon toga. Pozdrav
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:D Savetujem vam da uradite quadripl test (+inhibinA) +NT test+ ekspertni UZ. Na osnovu toga odrediće se dali je potrebna amniocenteza!
Srećno
vesna72
Novi član
Novi član

Post od vesna72 »

Tripl test je pokazao verovatnocu 1:227 i dr je odlucio da se radi amniocenteza u cetvrtak. Zabrinuta sam ali se nadam da ce biti sve u redu. Koliko se ceka rezultat amniocenteze?
dasa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 12:52 pm

Post od dasa »

Milslim da se rezultat amniocenteze ceka oko tri nedelje, bez obzira da li ovu analizu radis u privatnim ili u drzavnim klinikama.
Veliki pozdrav i svako dobro.
Dasa
vesna72
Novi član
Novi član

Post od vesna72 »

Uradjena je amniocenteza u cetvrtak i rezultat je za tri nedelje. Boja plodove vode je nesto tamnija nego sto bi trebalo (zuckasto tamnija), ali nadam se da ce biti sve ok. Pozdrav za sve
vesna72
Novi član
Novi član

Post od vesna72 »

JUPIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!
upravo smo dobili rezultate Amniocenteze koji su u redu. Sad je lakse najmanje 1000 puta.
Pozdrav za sve
dasa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 12:52 pm

Post od dasa »

Uzivajte!
Svako dobro i lepu i bezbriznu trudnocu!
Veliki pozdrav . Dasa
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Lepi pozdravi Vesna,mogu zamisliti kako se osećate i koliko ste srećni.Od srca vam želim lepu trudnoću,uživajte i javite nam se .
vesna72
Novi član
Novi član

Post od vesna72 »

Hvala na lepim zeljama, nadam se da cu uvek imati lepe vesti. Imam jedno pitanje za g--dju Petraskovic. Gde se nalazi apoteka SB trade u kojoj se moze kupiti sredstvo za negu koze koje ste koristili i koje se veoma dobro pOkazalo? Ako imate telefon i adresu bilo bi mi od velike koristi.
Pozdrav
Vesna
Odgovori