Trudnoća, tst iz krvi, koliko rano?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ifigenija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:40 pm

Trudnoća, tst iz krvi, koliko rano?

Post od ifigenija »

Dakle, imala sam ovulaciju izazvanu pregnylom 10. ili 11.05., kada sam i ciljano imala odnose. Narednog dana je doktor na UZ video žuto telo, i tečnost u Duglasu, i rekao da uradim test iz krvi, ALI JA SAM USPELA DA ZABORAVIM POSLE KOLIKO VREMENA?!?!? :oops: (šta da se radi, uzbudila se devojčica, imajte razumevanja ) :D

Pitanje je: koliko vremena treba da prodje od potencijalnog začeća do povećanih vrednosti Beta HCG?

(izvinjavam se ako sam pocela temu koja vec postoji, samo sam letimice pregledala teme kojes u mi izasle na "trazi", imam jaaaako malo vremena za internet na poslu)

Hvala na odgovoru i pozdrav!!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ja mislim 24h posle zaceca da pocinje da raste betahcg. mene buni sto je on vec nesto video na UZ, malo mi je to...
ifigenija
Novi član
Novi član

Post od ifigenija »

ma nije vec video nista sto se tice trudnoce, nego je video da je bilo ovulacije, te da smo na vreme pokusali da poradimo na potomstvu. ;)

a kada onda da radim test iz krvi?
zupzup
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 7:24 pm

Post od zupzup »

pregnil koji si primila sadrzi beta HCG hormon u sebi, nemoj prerano da vadis krv kako bi izbegla lazno pozitivne rezultate - kad bi sad otisla i uradila betu iz krvi bio bi ti pozitivan rezultat zato sto si dobila injekciju koja sadrzi taj hormon. Sacekaj minimum 2 pune nedelje od dana kada si primila pregnil da uradis test krvi (kako bi ti se iscistio hormon koji si vestacki unela). Ne mogu da verujem da ti dr nije rekao ovo ?
zelim ti +++ i sve najbolje :)
ifigenija
Novi član
Novi član

Post od ifigenija »

Hvala zupzup, dobro nisam isla da radim analize pa se dzaba obradovala. Mislim da mi je doktor rekao da radim 2 nedelje po izostanku menstruacije, ako izostane, ali nisam sigurna, ali defitivno je pominjao neke dve nedelje. Nije pominjao ništa o lažnim vrednostima Beta HCG.
džmica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 15, 2009 9:33 am

Odgovor

Post od džmica »

Mislim da je dovoljno 4-5 dana.Ja sam ga radila dve nedelje nakon začeća i vrednosti su bilo mnogo povećane.
ifigenija
Novi član
Novi član

Post od ifigenija »

Evo sta sam nasla na sajtu 21dan (odgovorio doktor):

Test je najranije pozitivan oko 7-10 dana od ovulacije i moguce oplodnje tj. najbolje ga je uraditi u periodu kada ocekivana menstrucija izostane.

Sad cu bas da pitam sta misle o mom slucaju, kad se uzme u obzir da sam koristila pregnyl, pa javljam odgovor.
ifigenija
Novi član
Novi član

Post od ifigenija »

Nisam dobila nikakav konkretan odgovor sa sajta 21dan, ali sam jutros uradila test iz urina, to je 12. dana posle primanja pregnyla i moguceg začeća i test je bio negativan :cry: :(

Eto da znate, posle 1 ampule pregnyla 5000, 12 dana kasnije nije davao lažno pozitivan rezultat.

Pozdrav!
Odgovori