Imam jednu veliku dilemu...
Pre dva meseca sam se porodila i trebalo bih polako da stupim u seksualne odnose sa svojim muzem...Medjutim imam veliki strah od toga da ostanem ponovo trudna( barem ne sada)...Nisam sa kondom posto ipak on sputava prirodan tok seksualnih odnosa...Ali sta mislite o kontracepcionim tabletama? Neko kaze da one dovode do kasnijih problema sa stvaranjem cisti. A posto ja vec sam imala problema sa neredovnim menstruacijama, candidom albicans i raznim cistama, da li mogu uopste da razmisljam o tome? I posto sam imala problem 6 godina da ostanem trudna, da li bi tablete mogle da mi naprave problem i za sledecu trudnocu?
Tablete za kontracepciju DA ili NE???
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 4:30 am
Sto se tice cisti,kontraceptivne pilule se cak koriste u terapiji lecenja istih.(ja sam dve godine pila Legravan zbog policisticnih jajnika).A drugo,nece ti sigurno napraviti problem kod eventualne sledece trudnoce>Naprotiv!!!Znam da se zenama koje imaju problem sa tim,neko vreme preporucuju kontraceptivne pilule,i onda po prestanku uzimanja istih ponovo pokusavaju da zatrudne.Navodno,lakse.(tako sam bar cula....E,jedino sto moras da napravis pauzu izmedju pilula i trudnoce,tj da ih ne pijes bar tri meseca pre nego sto planiras da zatrudnis.Da li bas tri meseca,nisam sigurna.Za to bi se naravno dogovorila sa svojim ginekologom...)Uglavnom,sigurno nisu stetne ni po jednom pitanju koje si navela!!!!Jedino,ne znam koliko se preporucuju ukoliko dojis...
Pozdrav!PS.Takodje,moras u ovom "moru" pilula koje postoje na trzistu da pronadjes one koje ti odgovaraju...
Pozdrav!PS.Takodje,moras u ovom "moru" pilula koje postoje na trzistu da pronadjes one koje ti odgovaraju...