PAZITE OVO!!

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Zabrinuti sin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 6:54 pm

PAZITE OVO!!

Post od Zabrinuti sin »

Kod mene u Norveskoj je pocelo istrazivanje novoga lijeka,koji garantovano lijeci dijebetis tipa B.Naime,to je internacionalnog nivoa.
Traze se svi,koji zele da ucestvuju u istrazivanju lijeka.
Navodno taj lijek proizvodi na nove celije u gusteraci,ali na koji nacin,to je vec malo komplikovanije za moj nivo :-))
Uzimaju se dvije kapsule dnevno 11 sedmica.Uslov je da ucesnik,nije uzimao inzulinske terapije.
Pozeljni su pacijenti sa viskom kilograma,a i oni,koji pokusavaju samostalnom dijetom.
To je pod organizacijom,regionalnog komiteta za zdravstvo i drzavnog udruzenja ljekara i proizvodjaca ljekova.

Eto,ja razmisljam da se ukljucim u to.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Daj link sajta o tome, slobodno nek je na norveskom i koji je "tip B" - tip 1 ili tip 2?
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Zabrinuti sin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 6:54 pm

Post od Zabrinuti sin »

Nisam nasao na nettu.Clanak je bio u gradskim novinama,koje mogu da skaniram.
Projekat vodi overlege Bård Kulseng,pri bolnici St.Olav u Trondheimu.
Moze se kontaktirati na telefon ++47 73 86 97 97.
Taj ljekar je poznati specijalista za bolesti dijebetisa,kardiologije.Mozete pogledati na internetu o njegovim aktivnostima.
Odgovori