Sin mi je operisao urodjenu kataraktu s 4mjes. u Rusiju na desnom oku.Ujedno je imao heliodnu arteriju u oku koju su prilikom operacije sanirali,uklonili su mu socivo ali nisu ugradili vjestacko.Oko mu inace manje 2mm od lijevog.Receno nam je da je operacija bila uspjesna i da ce imati solidan vid u najgorem slucaju.Posle godinu dana stalnih kontrola kod njih receno je kad napuni 2god da se ugradi vjestacko socivo.Sada je napunio 2god i zbog njihovog odlaganja da nas prime mi uradimo samostalno na VMA nalaz VEP-a koji pokazuje da nije dobijen kortikalni odgovor flash stimulacijom i da je ocni nerv ugasen.Na VMA su rekli da je nemoguce ista uraditi, a kada su Rusi vidjeli nalaz rekli da ne obecavaju nista a da se moze probati stimulacijama koje su inace teske jer se sastoje od injekcija u oku i drugih.Interesuje me da li iko moze da me uputi kod nekog dobrog doktora nebitno gdje je,da li neko imao slicno iskustvo.
Unaprijed hvala mali Lazar
urodjena katarakta
klio napisao:Na zalost,kod takvog nalaza Vep-a,mislim da ne trebate gajiti nadu da dosadasnja dostignuca u oftalmologiji mogu pomoci.
Pozdrav!
Hvala na odgovoru,mada i dalje tragamo i nadamo se bar nekom vidu jer uprkos tome nalazu receno nam je da moze da ima periferni vid a ne centralni.Sada nam nije jasno sta to znaci,sta moze da vidi a sta ne i kako uopste moze da vidi ako ne nalaz takav.Pa molim vas da mi odgovorite sta to znaci.I da li treba i sta raditi ako ima sekundarnu kataraktu koju su ustanovili prije god dana a nista se ne preduzima povodom toga.Unaprijed zahvalni roditelji!
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Potpuno odsutan kortikalni odgovor na zalost govori da to oko nije funkcionalno,i da nema osecaj svetla.Potpuno je nepotrebno opterecivati dete ugradnjom sociva,ili otklanjanjem sekundarne katarakte,uvoditi ga ponovo u opstu anesteziju.Nadajmo se da ce medicina napredovati i u tom smeru da se pomogne Vasem detetu,ali budimo realni...za sada u medicini ne postoji carobni stapic za izlecenje ovakve bolesti i nemojte nasedati i bacati novac u ruke onih kojima je samo novac bitan.Svaki posteni oftalmolog ce Vam reci isto ...
Pozdrav !
Pozdrav !