katarakta kod djece
katarakta kod djece
Ako dijete od 10 god.na desno oko vidi odlicno,a na lijevo je ustanovljeno da ima kont.kataraktu,koja je tek otkrivena,a kazu da je urodjena,molim vas da mi kazete da li to moze uticati na vid desnog oka ukoliko se operacija ne uradi odmah.hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 5:12 pm
Ne moze uticati na drugo oko,ali ni sa bolesnim okom ne treba dugo cekati.
Katarakta ima svoj proces sazrevanja,ne moze se operisati kad mi to zelimo vec kada za to doje vreme,zato treba redovno ici na kontrole i cekati pravi momenat.
Savetovala bi vas da se malo vise rasptate zasto tako malo bice ima kataraktu.
pozdrav
Katarakta ima svoj proces sazrevanja,ne moze se operisati kad mi to zelimo vec kada za to doje vreme,zato treba redovno ici na kontrole i cekati pravi momenat.
Savetovala bi vas da se malo vise rasptate zasto tako malo bice ima kataraktu.
pozdrav
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kongenitalne katarakte gotovo nikad ne napreduju,a ukoliko napreduju,treba operisati,ali se vid ne moze poboljsati.
Inace,zastarelo je shvatanje da se katarakta ne operise dok ne ,,sazri,,.Nikakvo sazrevanje ne utice na tok,ishod i nacin operacije.Cak,operisati ranije,bolje je nego cekati da se katarakta pretvori u ,,cataracta lactea,, kad moze dovesti do komplikacija.
Pozdrav!
Inace,zastarelo je shvatanje da se katarakta ne operise dok ne ,,sazri,,.Nikakvo sazrevanje ne utice na tok,ishod i nacin operacije.Cak,operisati ranije,bolje je nego cekati da se katarakta pretvori u ,,cataracta lactea,, kad moze dovesti do komplikacija.
Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 5:12 pm