analize krvi

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
aj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

analize krvi

Post od aj »

moze li mi neko protumaciti rezultate krvi. gvozdje mi je uvek nisko, oko 6 ali sam prosle godine uz ampule tothema povecala na 13. od januara ove godine je ponovo 6 i od tada pijem gvozdje, medjutim danas sam vadila krv i ponovo je 6. Dalje, alfa amilaza je povecana 79, a ast (sgot) 45, takodje povecana. koji je razlog tome, ne pijem lekove, alkohol, aktivno se bavim sportom. ostalo je u redu.
jjj
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Posto imate leziju jetre, koja je hronicna i, najverovatnije, virusna (odnosno "post-virusna" - potrebno je uraditi dopunske analize za dokazivanje ranijih infekcija hepatitis virusima B, C, zatim virusima kao sto su CMV, EBV itd...), Vasa jetra verovatno proizvodi manje feritina i transferina, proteina koji skladiste i transportuju gvozdje. Pretpostavljam da, cim postavljate pitanja na forumu, do sada niste bili upucivani da vam, pored gvozdja, odrede i vrednosti transferina i feritina, a trebalo bi i da se odrede vrednosti "intrinsic faktora" TIBC odn. UIBC.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
aj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od aj »

hvala na odgovoru. nikada nisam imala neki bol ili bilo sta sto bi ukazivalo na prisustvo virusa. koliko je opasno to post virusno stanje, da li je jetra mnogo ostecena na osnovu ovih rezultata? u svakom slucaju otici cu na pregled i uraditi analize koje ste nabrojali.
jjj
Odgovori