bol u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
grubi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 4:54 pm

bol u stomaku

Post od grubi »

jutros rano me probudio bolu u predelu iznad pupka, i blizu zeluca.. ostar bol.. stolica mi je bila redovna, i nisam imao proliv... zatim je preko dana prestalo, bolelo me samo kada sam pokusao da se krecem malo brze, tako da sam ceo dan ostao da mirujem,... nisam jeo tesku hranu, ali mi se desava da me odmah cim nesto pojedem zaboli ponovo i prodje za nekih 15-tak min... nisam u zadnja dva dana jeo nikakvu hranu koja bi mogla da bude pokvarena... nikad nisam imao problem sa stomakom, jedino pre god dana sam se zatrvovao pokvarenim mesom. ovaj bol je slican i cini mi se malo laksi nego tad kad sam imao trovanje... Ima li neko ideju sta li moze biti??? inace nisamni isao kod lekara...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Godine, kilaza, ima li mucnine, gorusice...? Potrebno je jos podataka. To moze da nbude prolazna dispepsija, moze da bude gastritis, moze da bude i cir...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
grubi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 4:54 pm

Post od grubi »

dr ivica napisao:Godine, kilaza, ima li mucnine, gorusice...? Potrebno je jos podataka. To moze da nbude prolazna dispepsija, moze da bude gastritis, moze da bude i cir...
Nista, nema mucnine samo bol... 21 godina, 182cm, 80kg...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Izbegavajte hladna i vruca jela, zacinjena jela, gazirana jela, jedite malo "kao beba", redovno, u manjim obrocima, hranu koja se brzo vari i ne iritira sluzokozu gornjeg probavnog trakta, pa ako se ne povuku tegobe u roku od nekoliko dana, pravac kod lekara, verovatno da dobijete uput za rendgen zeluca i dvanaestopalacnog creva.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori