Pozdrav!
Zadnjih mjeseci, a narocito u ovim naglim toplim danima primjetio sam izrazene vene narocito na sakama i podlaktici..toplota u rukama, razumijem da to ide tako, ali u ovolikoj mjeri ne. jako se neugodno osjecam, nekada osjecam trnjenje, narocito lijeve sake pa i ruke oko lakta.. cesto ako preskocim jutarnji obrok osjecam kao rupu u trbuhu, a kad jedem onda napetost trbuha, tesko se osjecam, narocito u ovim toplim danima, osjecam se neugodno na suncu, pocne da me hvata mucnina, vene mi se mnogo sire, osjecam se cudno..
imam 24 godine, radim kao nastavnik u skoli, mnogo se naprezem i galamim, nekad u tolikoj mjeri dao osjecam neki pritisak u trbuhu, napetosto cijeli dan.. ne bavim se nikakvom fizickom aktivnoscu, nemam bas kondicije, lako se umorim, dugo sjedim za kompjuterom, cesto osjecam bol i napetost u ledjima...
navescu i to da vec 2-3 godine imam preskakanja srca, cesto jako lupanje srca (ne ubrzano), osjetim da lupa bez dodira...
prije godinu dana radio ultrazvuk srca, bilo sve uredu, dijagnosticiran anksiozni poremecaj, dali mi da pijem xanax, pritisak mi je uredu, cak u zadnje vrijeme i nizi, 110/70 a nekad bude i 105/80
Da li ova neaktivnost i sjedenje za kompj, naprezanje u skoli, nepravilno drzanje ledja, mogu dovesti do napetosti venskog sustava, nekad osjecam kao zastoj u venama, narocito kad legnem ili oborim glavu prema dole, osjetim napuhanost vena i pritisak u vratu i glavi, palpitacije u trbuhu, vratu...
bojim se da ce ovo otici daleko... dosta me frustrira i baca u depresiju, sprecava me da se opustim, stalno sam u grcu i misljenju da srce nije uredu...
Izvinite na opsirnom postu, mozda sam i hipohondar, al cinjenica je da ima neki uzrok...
Hvala na razumijevanju