Ja ću da krenem od kraja.
Imam 32 godine i danas sam dobio rezlutate sa rengena - Ispravljna fiziolška lordoza. Za nekoliko dana nosim rezultate fizijatru.
A sad kako je sve krenulo, pre 4-5 godina, (tad sam počeo da provodim dosta vremena na kompjuteru) počelo je da mi se javlja zatazenje u vratu, prvo blago, a onda sve jače, zatim su krenule, omaglice, kao da ću se onesvestiti, pa mučnine, blage vrtoglavice, fizički umor, iako se nisam bavio fizičkim radom. U jednom trenutku sam bio poptuno nesposoban za bilo kakve fizičke aktivnosti, čak mi je i izlazak iz kuće predsavljao problem, jer sam imao strah da ću se onesvestiti.
Otišao sam kod lekara opšte prakse, on me uputio kod neurologa, zatim sam išao na dopler krvnih sudova, kod kardiologa jer mi je i pritisak bio blago povišen, labaratorija ... i svi nalazi bili su uredni. Zašto me nije uputio kod fizijatra ni dan danas mi nije jasno iako mi je kičma veoma kriva što se vidi i na prvi pogled.
Uglavnom, kako sam po rezultatima bio poptuno zdrav, a bilo mi je sve gore, te omaglice su postale gotovo svakodnevne, lekar je posumnjao na fobiju i poslao me kod psihijatra, gde su mi dijagnostikovan fobični poremećaj. Lečim se od fobije zadnje 4 godine, trenutno fobičnh napada skoro da i nemam, al te nesvestice i dan danas imam, kad god se fizički naprežem ili kad sam dugo na kompjuteru ili kad mi je vrat u nekom nepravilnom položaju.
Imam par pitanja,
prvo za doktore, fizijatre i psihijatre, da li postoji mogućnost da su ove moje dijagnoze u vezi, tj da mi je fobija od padanja u nesvest nastala upravo zbog nesvestica koje mi je izazvala Lordoza? ...
... i pitanje za članove foruma ... da li iko od vas imao probleme slične mojim.
Mošda sam neke stvari preskočio, trudio sam se da ne budem previše opširan
Hvala unapred.
Ispravljena fizioloska lordoza & Fobija
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Hvala Ivice. Od fobije sam se lečio, i može se reći da je više i nemam, fobični napadi su veoma retki. Al vrat me i dalje boli, i dalje imam te omaglice kao i kad je sve to krenulo.
PS
Nadjoh ovo na forumu, moj problem je skoro identičan.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=449
PS
Nadjoh ovo na forumu, moj problem je skoro identičan.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=449