Kondilomi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Kondilomi
Sredinom februara ginekolog mi je rekao da imam neravnine na grlicu materice. Zbog pojacanog sekreta nije bio siguran da li se radi o kondilomima, poslao me je na analize za klamidiju,ureoplazmu i mikoplazmu. Svi rezultati su negativni. Posle pregleda kolposkopijom utvrdjeno je da imam papilome ali zbog pojacanog sekreta (koji lecim vec duze vreme) nisu se mogli okarakterisati kao kondilomi, mada se sumnjalo. Krajem jula sekret sam izlecila i dijagnostikovani su sitni kondilomi. Partner je bio kod urologa gde je ustanovljeno bez detaljnijih analiza (mikroskopom, rastvorom sircetne kiseline ...) da nema kondilome. Sta i gde je najbolje raditi u mom slucaju, postoji li bolja metoda od lasera? Da li je moguce da moj partner nije zarazen? Volela bi da se u najkracem roku resim kondlioma. Pozdrav
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Partner ukoliko nije pregledan sa kolposkopom tj. pod uvelicanjem sa premazivanjem sircetnom kiselinom, nije pregledan na kondilome kako valja, te se savetuje takav pregled. Inace muska populacija redje ima manifestne oblike infekcije HPV-om, te ne bi bilo nista cudno da se kod partnera ni egzaktnim pregledom, ne nadju.
Za sada se kondilomi uklanjaju : termokauterom, laserom, kao i radio talasima, eventualno ultrazvucnim nozem. Sve metode su sa istim rezultatima.
Za dalja obavestenja tel. 064 1177580
Prim. dr. Ljubica Presetnik
Za sada se kondilomi uklanjaju : termokauterom, laserom, kao i radio talasima, eventualno ultrazvucnim nozem. Sve metode su sa istim rezultatima.
-
- Saradnik
Partner ukoliko nije pregledan sa kolposkopom tj. pod uvelicanjem sa premazivanjem sircetnom kiselinom, nije pregledan na kondilome kako valja, te se savetuje takav pregled. Inace muska populacija redje ima manifestne oblike infekcije HPV-om, te ne bi bilo nista cudno da se kod partnera ni egzaktnim pregledom, ne nadju.
-
- Saradnik