Rekoh da se javim sa svojom pričom pošto sam ovde pročitala o endometriozi samo sve najcrnje. Elem, imala sam dve endometrioze, na levom jajniku 2,4cm, a na desnom 2,1. Doktor je hteo da prepiše Jeanine, ali smo se odlučili za Diane35 jer su mi se pojavile i akne, a Jeanine sam pokušala da koristim i imala sam dosta neželjenih efekata, dok Diane odlično tolerišem.
Posle 3 meseca na Diane35 sam bila na kontroli. Jedna cista je nestala, a druga se smanjila na 1,4cm. Posle još 3 meseca, kontrola je pokazala da je preostala cista spala na 8mm. Radila sam analize reproduktivnih hormona, i doktor kaže da je sve u redu. A na moju najveću sreću, akne su nestale već posle mesec dana terapije.
Sada pravim pauzu od 3 meseca, u toku koje bi trebalo da pokušam da ostanem u 2. stanju, pa ako stvarno bude happy end, javljam! U svakom slučaju, drago mi je što nisam išla na operaciju (2 doktora kod kojih sam išla da tražim drugo mišljenje su hteli odmah da me šalju na laparoskopiju). Eto, da znate da nije nož uvek neophodan.
Endometrioza - happy end
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik