Usla sam u deveti mesec i do sada su mi svi rezultati bili u redu, kao i na poslednjem vadjenju krvi, medjutim kada sam otisla kod dr-koji ce me poradjati ,na pregled,pitao me je za nivo secera do tada,kako sam mu rekla da je bilo sve ok. On je ipak rekao da uradim i OGTT??? Sad me uhvatila panika ,sta to znaci? jel opasno ??? Molim Vas odgovorite mi sto brze!!!
Uplasena trudnica
Pomoc...trudnica...
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
draga dunja,
mozes pogledati sledecu stranicu sa ovog foruma, na kojoj je bilo reci upravo o tome:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=ogtt
P.S. odgovor i objasnjenje dala je doktorica obgyn
pozdrav i sve najbolje tebi i bepcu
!!!
mozes pogledati sledecu stranicu sa ovog foruma, na kojoj je bilo reci upravo o tome:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... light=ogtt
P.S. odgovor i objasnjenje dala je doktorica obgyn
pozdrav i sve najbolje tebi i bepcu

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Dunjaa,
Ne znam zasto su svi ginekolozi poludeli sa tim OGTT testom, pogotovo ako ti je secer bio ok!? Meni je bio nesto nizi i isto su me maltretirali da radim taj test, koji je opet pokazao nizu vrednost, da bi na kraju endokrinolog (sjajni dr Miroslav Vircburger iz Gradske bolnice, spec. za dijabetes) sve to pobio i rekao da mi je sve ok.
Ja sam sada u 8. mesecu i trebala bi samo jos jednom na ulasku u 9. mes. da prekontrolisem nivo secera.
Zato nemoj da se sekiras, pogledaj temu koja vec postoji na forumu o seceru i u kojoj je zaista dr ObGyn sve u detalje objasnila.
Srecno i
Javi nam se kada se porodis!
Masha
Ne znam zasto su svi ginekolozi poludeli sa tim OGTT testom, pogotovo ako ti je secer bio ok!? Meni je bio nesto nizi i isto su me maltretirali da radim taj test, koji je opet pokazao nizu vrednost, da bi na kraju endokrinolog (sjajni dr Miroslav Vircburger iz Gradske bolnice, spec. za dijabetes) sve to pobio i rekao da mi je sve ok.
Ja sam sada u 8. mesecu i trebala bi samo jos jednom na ulasku u 9. mes. da prekontrolisem nivo secera.
Zato nemoj da se sekiras, pogledaj temu koja vec postoji na forumu o seceru i u kojoj je zaista dr ObGyn sve u detalje objasnila.
Srecno i
Javi nam se kada se porodis!
Masha
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Ima ozbiljnih predloga da se svim trudnicama uradi OGTT između 24-28 nedelje!
Skrining za gestacijski dijabetes može se sprovesti u tzv. prvom i trećem trimestru trudnoće (tj. od 24-28 nedelje).
OGTT treba uraditi pre svega kod pacijentkinja koje imaju dijabetičara u familiji, kod trudnica starijih od 30 god. (neki tvrde i od >25 god.), kod trudnica sa BMI >30 pre trudnoće.
Ako je predhodno dete rođeno sa težinim većom od 4000, a po dr. autorima 4500gr. Takođe test treba uraditi ako je u prethodnoj trudnoći rođeno dete sa anomalijama.
Tokom praćenja trudnoće uradiće se OGTT i kod slučajeva gde se utvrdi povećana količina plodove vode i/ili ultrazvučno krupnog ploda.
Možete li se pronaći u nekoj od ovih grupa, ako nemožete onda stoji vaša tvrdnja!?
Skrining za gestacijski dijabetes može se sprovesti u tzv. prvom i trećem trimestru trudnoće (tj. od 24-28 nedelje).
OGTT treba uraditi pre svega kod pacijentkinja koje imaju dijabetičara u familiji, kod trudnica starijih od 30 god. (neki tvrde i od >25 god.), kod trudnica sa BMI >30 pre trudnoće.
Ako je predhodno dete rođeno sa težinim većom od 4000, a po dr. autorima 4500gr. Takođe test treba uraditi ako je u prethodnoj trudnoći rođeno dete sa anomalijama.
Tokom praćenja trudnoće uradiće se OGTT i kod slučajeva gde se utvrdi povećana količina plodove vode i/ili ultrazvučno krupnog ploda.
Možete li se pronaći u nekoj od ovih grupa, ako nemožete onda stoji vaša tvrdnja!?

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 21, 2006 1:45 pm
- Kontakt:
ginekologija
Draga dunja.Ja sam se porodila prije 7mjeseci,rodila sam lijepu i zdravu djevojcicu,hvala Bogu.Meni su to isto trazili,i secer mi je bio odlican.Ja taj nalaz nisam vadila,jer mi je doktor koji mi je kucni prijatelj rekao da nema potrebe.To doktori daju da vadis da osiguraju sebe ako sto ne daj boze krene naopako.Ne brini se nista,i sama ces se smijati svemu kad rodis to preslatko stvorenje.Zelim ti svu srecu. 

u ovome sam nova pa mi nemojte sto zamjeriti