Prije par mjeseci sam imala klasicnu operaciju ciste, nakon koje je ostao velik rez i stomaki vec mjesecima nadut. Prije operacije stomak mi je bio jako ravan, a sada je ispupcen u tom dijelu gdje je rez i intersuje me da li je neko imao iskustva sa tim, jer mi bas ne djeluje normalno da mi bas tako dugo bude sve dolje nateknuto.
Bila sam kod doktora medjutim on je jako skrt na rijecima, a i kako me on operisao stoji da bas i n bi priznao da je to njegova greska.
Ako ima neko slicno iskustvo pomozite.
Postoperativni tok operacije ciste
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 14, 2008 12:12 am
-
- Novi član
Ne znam da li je kasno, ali obavezno probajte, moze samo da vam bude bolje. Ja sam takav ves nosila godinu dana. Potrebno je 7, 8 meseci da sve dodje na svoje. Takodje, ne bi bilo lose da taj oziljak tretirate nekim gelom /ja sam koristila Saljicev melem i jos neki bas protiv oziljaka cijeg imena ne mogu da se setim/. Nakon pola godine krenula sam i na pilates kako bih misice ojacala. Sada se taj rez gotovo uopste i ne primecuje. 

-
- Novi član
Draga Sunny, sad si me bas utjesila, jer mislila sam da ce mi oziljak ostati ovakav kakav je sada. Ja koristim gel contratubex, mazala sam i sa saljicem, ali mi je nekako krenulo da se stvara zadebljanje od njega i onda sam presla na ovaj gel, mada bih mozda mogla i jedno i drugo koristiti.
Za steznike mi niko nista mije rekao,naprotiv da ne bih trebala da stezem to ni sacim uskim, tipa farmerke i sl.
Po priordi sam jako mrsava i tako mi sada smeta taj stomak, jer skroz neprirodno izgleda, nabubrenje na donjem dijelu, a sve ostalo jako tanko. Probacu da nosim tako nesto, mozda pomogne. Hvala ti puno.
Za steznike mi niko nista mije rekao,naprotiv da ne bih trebala da stezem to ni sacim uskim, tipa farmerke i sl.
Po priordi sam jako mrsava i tako mi sada smeta taj stomak, jer skroz neprirodno izgleda, nabubrenje na donjem dijelu, a sve ostalo jako tanko. Probacu da nosim tako nesto, mozda pomogne. Hvala ti puno.
I meni se pokazao boljim taj koji je bas protiv oziljaka nego Saljicev. Za farmerke su u pravu, ja ih nisam nosila sigurno 2, 3 meseca. Videces da ce sve to mnooogo bolje izgledati nakon odredjenog vremena. Kazem, obavezno ves sa elastinom, videces da ce ti prijati. Ja sam kupovala Papillon sa likrom koje i izgledaju fenomenalno.
-
- Novi član