Propadanje velikom brzinom, molim za savet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pokisao mis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 1:52 pm

Propadanje velikom brzinom, molim za savet

Post od pokisao mis »

Imam zube stvarno loseg kvaliteta... mislim da je genetski, jer je moja mama vec sa 30 godina imala protezu na celoj gornjoj vilici... ali meni je tek 20... Kad sam imala 4 godine odveli su me zubaru zbog karijesa, mama me drzala na stolici, stomatoloska sestra zapusavala nos i iako je to bilo pre 16 godina meni je ostala strasna trauma... na zvuk busilice pocinjem da se tresem i da placem, na moju sramotu i zalost... Sve u svemu, da skratim pricu, problem je karijes koji je za samo mesec dana toliko napredovao da je to nenormalno! Leva gornja petica, popravljena pre 2 godine, sad se polomila do desni, leva gornja sestica se polomila na pola, tako da je na drugoj polovini ostala plomba, desna gornja cetvorka je pocela da crni, karijes se pojavio izmedju gornjih jedinica, na desnoj gornjoj dvojci, a na levoj dvojci se pojavila zuto belicasta fleka koja izgleda kao da seze dublje u zub... Na ostalim zubima se pojavile tackice, crtice karijesa... Mene zanima sta se radi sa prednjim zubima koji su u takvom stanju kako sam opisala...Jer me nekako vuce da prvo za njih skupim hrabrosti i sredim njih... Mada sa dosadasnjim iskustvom svaki popravljeni zub je na kraju ili bio polomljen ili izvadjen...
Odgovori