Dijagnostika trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
anyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 10:46 pm

Dijagnostika trudnoca

Post od anyy »

Kako se moze osim testa koji se kupuje u apotekama otkriti trudnoca?Ultrazvukom kompletnog abdomena ili samo jajnika?I da li je istina da je test za trudnocu onaj na koji se piski,negativan iza 40 dana trudnoce tj u nekim periodima moze da bude negativan iako je zena trudna,to je jedna profesorica rekla mada je cudno?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ja sam prvi test za trudnocu izgleda uradila previse rano, pa mi je pokazao negativni rezultat. Desetak dana kasnije videle su se dve crtice sto je bilo tacno. Crtica sad crta svud po kuci....
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: Dijagnostika trudnoca

Post od isidora »

anyy napisao:Kako se moze osim testa koji se kupuje u apotekama otkriti trudnoca?Ultrazvukom kompletnog abdomena ili samo jajnika?I da li je istina da je test za trudnocu onaj na koji se piski,negativan iza 40 dana trudnoce tj u nekim periodima moze da bude negativan iako je zena trudna,to je jedna profesorica rekla mada je cudno?
vise puta je bilo reci o tome: test treba raditi kad ciklus kasni makar 7 dana. i ne moze da se desi da bude lazno pozitivan, a ako se uradi prerano, moze biti lazno negativan.

Test iz krvi moze da se uradi par dana po zacecu, i pre nego sto menstruacija zakasni, i ne moze da bude lazan. Samim tim je i pouzdaniji.

pozdrav.
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Post od Goca 067 »

Ja sam test radila onog dana kada je trebalo da dobijem (zbog predosećaja :lol: ) i bio je pozitivan, na moju sreću!
anyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 10:46 pm

Re: Dijagnostika trudnoca

Post od anyy »

isidora napisao:
anyy napisao:Kako se moze osim testa koji se kupuje u apotekama otkriti trudnoca?Ultrazvukom kompletnog abdomena ili samo jajnika?I da li je istina da je test za trudnocu onaj na koji se piski,negativan iza 40 dana trudnoce tj u nekim periodima moze da bude negativan iako je zena trudna,to je jedna profesorica rekla mada je cudno?
vise puta je bilo reci o tome: test treba raditi kad ciklus kasni makar 7 dana. i ne moze da se desi da bude lazno pozitivan, a ako se uradi prerano, moze biti lazno negativan.

Test iz krvi moze da se uradi par dana po zacecu, i pre nego sto menstruacija zakasni, i ne moze da bude lazan. Samim tim je i pouzdaniji.

pozdrav.

ja sam napravila danas posto kasni 30 dana i bio je negativan,al bio je neki koji je jeftin jel to znaci da su manje pouzdani?nadam se da nisu..
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ne verujem, svi ti testovi na mokracu rade po istom principu. Ako postoji trudnoca, postoji i taj hormon koji oboji crticu. Nije neka nauka, pretpostavljam da svi rade... :-?
Odgovori