Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
da li da je radim u privatnoj ustanovi u beogradu, pa da odmah idem na put (kuci) jedno 2 sata voznje, ili da lezim u bolnici 2-3 dana, za sta stvarno nemam vremena ni volje?
Moraš naći i vremena i volje da odležiš posle amniocenteze. I to bez zezanja. Meni je doca uvela desetak dana pre amnio partusisten koji sam pila i deset dana nakon intervencije i strogo mi je zabranila da putujem od NS-a do kuće-ima oko 150km. Tačnije, preporučuje se strogo mirovanje dva dana bez ikakvog šetkanja da ne bi došlo do odvajanja posteljice.
Inače, ako možeš, na'vataj uput za Institut za majku i dete jer se tamo radi i intervencija i analiza plodove vode.
U privatnoj režiji je 25000 din plus genetska analiza koja je oko 8000 din.
Sve najbolje
Ksenija
Ja sam isto radila amniocentezu(zbog godina). Za putovanje ti ne mogu reci nista jer sam ja radila kod mene u gradu, ali lekar mi je na moje pitanje bas o mirovanju rekao da ne trebam da se fizicki naprezem(spremam kucu, perem prozore i sl), ali da nikakvo lezanje u krevetu ili strogo mirovanje nije neophodno. Hvala bogu kod mene je sve proslo kako treba bez ikakvih komplikacija.