amniocenteza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

amniocenteza

Post od isidora »

da li da je radim u privatnoj ustanovi u beogradu, pa da odmah idem na put (kuci) jedno 2 sata voznje, ili da lezim u bolnici 2-3 dana, za sta stvarno nemam vremena ni volje? :-?

koliko kosta amniocenteza u beogradu?

gde ste je vi radili (oni koji su radili)?

kakve su vam iskustva?
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Moraš naći i vremena i volje da odležiš posle amniocenteze. I to bez zezanja. Meni je doca uvela desetak dana pre amnio partusisten koji sam pila i deset dana nakon intervencije i strogo mi je zabranila da putujem od NS-a do kuće-ima oko 150km. Tačnije, preporučuje se strogo mirovanje dva dana bez ikakvog šetkanja da ne bi došlo do odvajanja posteljice.
Inače, ako možeš, na'vataj uput za Institut za majku i dete jer se tamo radi i intervencija i analiza plodove vode.
U privatnoj režiji je 25000 din plus genetska analiza koja je oko 8000 din.
Sve najbolje
Ksenija
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ma, ok. Naravno, planiram da amnio uradim u petak, pa da ceo vikend provedem u krevetu. Znam da to nije za zezanje.

Hvala.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ja sam isto radila amniocentezu(zbog godina). Za putovanje ti ne mogu reci nista jer sam ja radila kod mene u gradu, ali lekar mi je na moje pitanje bas o mirovanju rekao da ne trebam da se fizicki naprezem(spremam kucu, perem prozore i sl), ali da nikakvo lezanje u krevetu ili strogo mirovanje nije neophodno. Hvala bogu kod mene je sve proslo kako treba bez ikakvih komplikacija.
Odgovori