molim za misljenje
molim za misljenje
pre tri godine imala sam mehanicku povredu oka decijom igrackom.dva meseca nakon povrede operisana sam na vma klinici i vraceno mi je 10-15% vida.odstranjena mi je traum. katarakta,ubaceno vestacko socivo sa dioptrijom od +22.5 i takodje ubacene dve kapsule sa prstenom.povreda je bila toliko jaka,da je pravo cudo kako mi je oko uopste ostalo na mestu.to je bila takva unutrasnja erozija,da je sama operacija trajala dva sata.moj problem nastaje kasnije kada pocinju da mi se javljaju tegobe u vidu jakih glavobolja,kao i ,usled atrofije ocnog misica,strabizam(totalniiiii).glavobolje su bile toliko jake da sam ispitana na CT aparatu,kao i na MR,gde je ustanovljena degerativna promena na malom mozgu,tj.delu koji je "odgovoran" za vidno polje.kao terapija prepisan mi je lek za cirkulaciju tanakan,da se proces ne bi sirio dalje.sa druge strane,proslog meseca uradjena mi je prva etapa laserske intervencije gde mi je otvorena zadnja kapsula i vidno polje mi se prosirilo za jos 15%.ovog meseca me ceka druga etapa,kao i ispravljanje strabizma.ono sto me konkretno zanima jeste to da li je operacija strabizma uspesna nakon ovakvih povreda,posto sam na jednoj klinici dobila odgavor da oko koje nije ili je u delimicnoj funkciji i nakon operativnog zahvata,moze ponovo doci u stanje strabizma.inace,ja ne ocekujem da mi se vid dodatno poboljsa,jer je to prosto neizvodljivo(povreda ocnog dna i zute mrlje),ali bih volela da se strabizam koriguje,prvo zbog opterecenja drugog oka,a drugo iz estetskih razloga,jer sam dosta mlada.ako je neko zainteresovan da ponudi svoje misljenje i savet,rado cu poslusati.unapred hvala 

Prvo zelim da ti kazem moje misljenje jer imam iskustva s malim sinom,da operacija strabizma je dosta uspjesna,znam cure koje su s nama bili u grupu kada smo isli na operaciju u Rusiju.One su radile operaciju strabizma koja je bila uspjesna.A sad bi voljela da te pitam gdje si radila ugradnju vjestackog sociva i te stimulacije ocnog nerva jer mom sinu je operisana urodjena katarakta ali nisu ugradili socivo pa pretpostavljam da je dioptrija +30 i prije neki dan ustanovili atrofija ocnog nerva i digli ruke doktori od njega ne vidi i to je to.On ima samo 2 god i ne mislim da odustajem jos.svaka informacija bi me jako obradovala.Dragana