Desno manje od levog

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pankmachina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 9:48 pm

Desno manje od levog

Post od Pankmachina »

da vidim cika doktore na delu,kladim se da ovo nikad niste sreli :D
ovako moj problem je ovaj ja imam ablaciju retine koja mi je dijagnisticirana jos od malena (sto znaci u prevodu nevidim na desno oko)
aj pomirio sam se s tim ali nisam se pomirio s cinjenicom dami je desno MANJE od levog i to podosta :D
Da li je neko cuo za oakav slucaj i neki tretman s kojim moze ovo da se "sanira" osimm ugradjivanja proteze ili neceg slicnog :D
Posledica ovoga je to sto sam nedonosce (rodjen s 5-6 meseci ) :D
djx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 6:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od djx »

na zalost, sreli smo se!
uvek nakon ablacije (koja se neuspesno operise ili neoperise) nastaje manji ocni pritisak i oko ima slabiju ishranu pa atrofise-smanjuje se. To se desava i u odraslom dobu.
Estetska korekcija je samo proteza-ljuspasta ili operacija pa proteza.
oftalmolog
pozz
choks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 10:00 pm

Post od choks »

Sta da kazem, meni je oko desno vece od levog, samo se ne primeti spolja... a imam radjen laser i na jednom i na drugom... e sad,sta da ocekujem dalje u zivotu , pojma nemam.
saravuk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 3:27 pm

Post od saravuk »

javljam ti se s pitanjem ko ti je predlozio operaciju ili ugradnju proteze i koliko god. imas jer mom sinu od 2god je desno oko manje 2mm od lijevog.pozdrav
Odgovori