Herpes u ustima, ili nesto sasvim drugo, ali veoma dugo

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
aco85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 12:28 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Herpes u ustima, ili nesto sasvim drugo, ali veoma dugo

Post od aco85 »

Po mom znanju u mojim ustima mi se cesto javljaju herpesi. Kod mene su to bele tackice koje jako peku kada se jede slano, kiselo, orasi i ostali slicni plodovi. Izbegavam da jedem orase koji mi stalno stvore problem, ili sa grlom ili sa usnom dupljom. E sad sve to ne bi bilo ni malo za razmatranje kada bi se te bele tackice povukle ne maltretirajuci me vise. Da li za ovu vrstu infekcije/virusa ili cega vec, postoji neki lek, posto cim se jedna tackica skloni druga se pojavi. Rezultati krvi su odlicni(radio sam ih zbog peska u bubrezima, upale besike), bas sve stavke osim volumena crvenih zrnaca ili plocica koji je povecan, sto mi je nasledno. Redovno perem zube, ne hranim se po coskovima odn napolju, perem ruke, voce pre jela i uopste mi nije jasno odakle mi to.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

ne mora se herpes simplex preneti sa nechistih chasha, flasha, prljavih ruku, u pitanju je uvek pad imuniteta i onda pojava herpesa na usnama.

pisali smo o ovome mnogo puta!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
aco85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 12:28 am

Post od aco85 »

Verujete trazio sam na forumu nesto o herpesu ali ipak sam posegnuo za wikipedijom i google-om. Ako ima vec zapocete teme u vezi ovoga pisite, kao i kako se leci.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori