moj slucaj!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MAG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 27, 2009 7:20 pm

moj slucaj!

Post od MAG »

Pozz,

prosle godine otekla mi je noga u koljenu, (koljeni zglob) radio sam razne CT, MRI i biopsiju..

na PH nalazu biopsije ustanovljen je maligni tumor zbog kojeg su mi odma predlozili natkoljenu amputaciju na koju sam odmah pristao.............

nakon amputacije isao sam 6 ciklusa nekih preventivnih mjera da se taj tumor nebi sirio, (bile su to neke infuzije, primim navece injekciju "dextametazon", ujutro prije terapije, i onda primim neku bocu koja je pjenušala :) znaci prvo pola boce onoga za ispiranja, pa ta pjenusava, pa onda ono ostalo pola, odem kuci i primim navece i ujutro opet po taj "dextamethazon".. i sve tako 6 ciklusa...

medjutim, kada sam nakon tih 6 ciklusa otisao na konzilij rekli su mi da slikam RTG pluca i neke nalaze, na RTG pisalo da se nesta vidi vjerovatno da je navodno rebro ali neiskljucuje ostale sumnje...

nakon toga poslali su me na CT gdje su te neke promjene primjecene, ali poslije tih 6 ciklusa ja sam se super osjecao, navikao na protezu bez staka itd.. super bio, ali nemogu da vjerujem da ima nesto na plucima a ja nemam nekih smetnji, nekasljem, negusi me itd...

nakon tog CT-a poslali su me opet na hemoterapije, ali ove me slomise :S

primam 3 dana po neke (3x IFO,mesna i neka crvena injekcija) nakon ta 3 dana dolazim 2 naredna ponejeljka da primim neki "Vincristin" kojeg sam opet primio samo u jednom clikusu jer ga nema :S

primio sam znaci tih dodatnih 3 ciklusa ovog IFA, mesna(svako 4h) i ona crvena injekcija (mislim da se zove sa traxamestan :lol: ) tako nesta :)

zab, sam dodati da sam radio ultrazvuk abdomena, itd. i sve je dobro bilo..

e sad mene interesuje imal neko strucan i da je razumio ovo sve sto sam napisao, ova 3 ciklusa me stvarno muce, imam bolove u bataljku, nakon 3 ciklusa pojavio mi se pijesak u bubrezima, bolili su me bubrezi 2 dana, poludio od bolova, isao sam kod urologa kaže da pijem tecnosti itd...

samo mene brine sto sam prvih dana mokrio krv dok su me boljeli ti bubrezi, ali evo 10 dana ima meni je sada mokraca mutna (tamna) na zadnjem UZ rekli su da su bubrezi super i valjda da sam izbacio to :S
znaci mokraca mi je u pocetku 2-3 dana bila krvava (bas crvena) a sada je tamna kao zemlja ...

ja napisah svega, :) poslije cu vam i ubaciti CT pluca da mi kažete nesto detaljnije i koliko je opasno :o
MAG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 27, 2009 7:20 pm

Post od MAG »

zaboravio sam dodati da sam imao upalu pluca prije 2 god
Odgovori