U kojoj nedelji trudnoce....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tinaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 11:05 am

U kojoj nedelji trudnoce....

Post od Tinaaaa »

U kojoj nedelji trudnoce se najranije moze registrovati srcana radnja kod fetusa.

Ja sam 6+4, juce na kontroli mesak je 17mm, ali jos uvek se ne vidi rad srca.
Da li je to zbog ultrazvuka ako je stariji, ili nesto sa fetusom nije u redu?
stiklica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:03 pm

Post od stiklica »

Ok je i do 8-e nedelje, mozda se i ovulacija kasnije desila-pa samim tim i oplodnja.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: U kojoj nedelji trudnoce....

Post od isidora »

Tinaaaa napisao:U kojoj nedelji trudnoce se najranije moze registrovati srcana radnja kod fetusa.

Ja sam 6+4, juce na kontroli mesak je 17mm, ali jos uvek se ne vidi rad srca.
Da li je to zbog ultrazvuka ako je stariji, ili nesto sa fetusom nije u redu?
ne brini, mene su dva puta vracali kuci a da nisu mogli nista da cuju, tek treci put, posle dve nedelje. agonija je trajala cetiri nedelje, ali sve je ok. :)
Tinaaaa
Novi član
Novi član

Post od Tinaaaa »

Hvala Vam puno,
ma nije mi sve jedno, jer sam prosle godine imala spontani u 10oj nedelji, zapravo, beba je prestala sa razvojom u 7oj. Eto, zato brinem, nadam se da ce sve biti ok ovaj put. Hvala jos jednom :)
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Tinaaaa napisao:Hvala Vam puno,
ma nije mi sve jedno, jer sam prosle godine imala spontani u 10oj nedelji, zapravo, beba je prestala sa razvojom u 7oj. Eto, zato brinem, nadam se da ce sve biti ok ovaj put. Hvala jos jednom :)
isti sluca i sa mnom. zbog toga sam bila ocajna kad me je dva puta u dve nedelje vratio kuci, sa recima "jos se ne vidi dobro..." premrla sam od brige. posle mi je objasnio da se pre 8 nedelje zaista tesko vidi.

bice sve ok.
Tinaaaa
Novi član
Novi član

Post od Tinaaaa »

Da i ja se nadam. Nego pitam ga lepo da li da uzimam nesto od vitamina, kaze ne, ja opet : a folnu kiselinu? kaze, nema potrebe. Ma kakvi, uzela sam ja folnu na svoju ruku..
A jos uvek mi nije dao da radim krvnu sliku...bas je cudan, imam utisak da ceka da se bebac dobro zakaci pa da pocne samnom da komunicira kao sa trudnicom. Kaze, dodji za 2 nedelje, ako se nista do tada ne desi-u prevodu, ako ne prokrvaris...
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Tinaa, u pravu si za folnu, pa pije se po mogucstvu i malo pre trudnoce, mislim da nema dr koji je ne prepisuje obavezno u prva tri meseca. Za ostalo jos nema nikakve potrebe, osim ako ne sumnjas na malokrvnost. I ja sam uput za krvnu sliku dobila tek kasnije. Obican spoljni UZ u sestoj nedelji pokazao samo gestacijsku vrecicu (i dupli eho koji ukazuje da nije prazna) - to je uobicajeno, i ok, jer je dokazalo da je trudnoca matericna. Vaginalni UZ u osmoj pokazao i srculence.
Srecno i smireno, bice ok!
jeska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 11:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jeska »

Znam koliko nestrpljivo iscekujes da cujes te otkucaje... prosla sam kroz to.
Ja nisam imala srece da kod mene bude sve ok, te se embrion nije razvio do 8. nedelje, ali kod tebe sigurno nije isti slucaj zato sto je moj mesak u 8. nedelji bio svega 6mm.
Tako da zeljno iscekujem da nam javis kad odes na UZ (kad ides ponovo?) da se cuje srcana radnja!
Pokusaj da sto opustenija cekas tu kontrolu, mada znam da je to jako tesko.
Ne daj se!
Tinaaaa
Novi član
Novi član

Post od Tinaaaa »

Hvala Vam puno na razumevanju i podrsci.
Sto kazu koga zmija ujede i gustera se plasi, zato i mislim da ce mi sve biti lakse kad cujem te famozne otkucaje. Sve mi se to sada cini kao nemoguca misija, zbog prethodnog spontanog. Idem ponovo u 22.04. tada cu biti 8+4. I iskreno se nadam da cu cuti.
A i meni je pustao neki zvuk, cuje se kao "vetar jak" (ne znam kako da objasim) iz materice. To je verovatno taj eho...
Javljam se, drzite mi figice.
jeska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 11:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jeska »

Tinaaaaa,

obraduj nas lepim vestima sa kontrolnog UZ? :)
Odgovori