Pitanje za doktora hitno
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
Pitanje za doktora hitno
Koji nalaz u krvi pokazuje da u organizmu ima nekog leka u nedozvoljenim kolicinama?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vas sin je bio hospitalizovan na klinickom odeljenju i sumnja da je dobijao vecu dozu antidepresiva od propisane?
Mislim da je prakticno nemoguce.Medicinske sestre pripremaju terapiju prema knjizi terapije,a na osnovu terapijskih listi koje pisu lekari.
Doziranje je strogo propisano.
Sumnje koje Vas sin ima verovatno su simptom njegove bolesti.
Naterajte Vaseg sina na kontrolu ,pa nek poprica sa svojim lekarom koji bi trebao da pokusa da ga razuveri ili da se dogovori sa njim o daljim nacinima lecenja.
Mislim da je prakticno nemoguce.Medicinske sestre pripremaju terapiju prema knjizi terapije,a na osnovu terapijskih listi koje pisu lekari.
Doziranje je strogo propisano.
Sumnje koje Vas sin ima verovatno su simptom njegove bolesti.
Naterajte Vaseg sina na kontrolu ,pa nek poprica sa svojim lekarom koji bi trebao da pokusa da ga razuveri ili da se dogovori sa njim o daljim nacinima lecenja.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vec sam napisala odgovor,ali se negde izgubio...
Ukratko,znate da zloupotreba lekova moze da dovede do pojave zavisnosti od lekova.Takvi pacijenti se obicno javljaju na lecenje kad vise ne mogu da nabavljaju lekove i kad ostete simptome apstinencijalne krize.
Ako je vas sin finansijski zavistan od vas,uskratite mu tu mogucnost da sam nabavlja lekove.
Ako ste iz Beograda ne bi bilo lose da se javite U Institutu za mentalno zdravlje,kao roditelj ,za savet kako da postupate u ovoj situaciji.Na Institutu vec godinu dana radi Klinika za adolescente sa timom strucnjaka koji se bave problemima mladih.
Javite se u dispanzeru Klinike,na cetvrtom spratu,sa uputom.
Ukratko,znate da zloupotreba lekova moze da dovede do pojave zavisnosti od lekova.Takvi pacijenti se obicno javljaju na lecenje kad vise ne mogu da nabavljaju lekove i kad ostete simptome apstinencijalne krize.
Ako je vas sin finansijski zavistan od vas,uskratite mu tu mogucnost da sam nabavlja lekove.
Ako ste iz Beograda ne bi bilo lose da se javite U Institutu za mentalno zdravlje,kao roditelj ,za savet kako da postupate u ovoj situaciji.Na Institutu vec godinu dana radi Klinika za adolescente sa timom strucnjaka koji se bave problemima mladih.
Javite se u dispanzeru Klinike,na cetvrtom spratu,sa uputom.