Pitanje za doktora hitno

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
perka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 24, 2008 8:23 am

Pitanje za doktora hitno

Post od perka »

Koji nalaz u krvi pokazuje da u organizmu ima nekog leka u nedozvoljenim kolicinama?
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cvet_bg »

Nijedan opsti test.Imate Toksikologiju na VMA gde se rade testovi kad se tacno zna sta se trazi .
perka
Novi član
Novi član

Post od perka »

To znaci ako pacijent koji je lezao na neuropshijatriji,umesto jedne tablete za depresiju uzima tabletu ipo to niko nemoze da dokaze,a ja sam htela da mog sina odvedem u laboratoriju da mu izvade krv i da u njegovim nalazima doktor vidi da li ima nedozvoljene kolicine leka u organizmu
perka
Novi član
Novi član

Post od perka »

Zaboravih da kazem to je jedini nacin da sa njim ponovo odem kod njegovog doktora
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član

Post od cvet_bg »

Vas sin je bio hospitalizovan na klinickom odeljenju i sumnja da je dobijao vecu dozu antidepresiva od propisane?
Mislim da je prakticno nemoguce.Medicinske sestre pripremaju terapiju prema knjizi terapije,a na osnovu terapijskih listi koje pisu lekari.
Doziranje je strogo propisano.
Sumnje koje Vas sin ima verovatno su simptom njegove bolesti.
Naterajte Vaseg sina na kontrolu ,pa nek poprica sa svojim lekarom koji bi trebao da pokusa da ga razuveri ili da se dogovori sa njim o daljim nacinima lecenja.
perka
Novi član
Novi član

Post od perka »

U prokletoj nasoj zemlji za pare moze sve.Videla sam da ima nekoliko kutija lekova.Sad nije pitanje odakle mu i kako je nabavio vec kako da mu pomognem
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član

Post od cvet_bg »

Vec sam napisala odgovor,ali se negde izgubio...
Ukratko,znate da zloupotreba lekova moze da dovede do pojave zavisnosti od lekova.Takvi pacijenti se obicno javljaju na lecenje kad vise ne mogu da nabavljaju lekove i kad ostete simptome apstinencijalne krize.
Ako je vas sin finansijski zavistan od vas,uskratite mu tu mogucnost da sam nabavlja lekove.
Ako ste iz Beograda ne bi bilo lose da se javite U Institutu za mentalno zdravlje,kao roditelj ,za savet kako da postupate u ovoj situaciji.Na Institutu vec godinu dana radi Klinika za adolescente sa timom strucnjaka koji se bave problemima mladih.
Javite se u dispanzeru Klinike,na cetvrtom spratu,sa uputom.
Odgovori