Zdravo. Pri put sam na Forumu i mozda neko moze da mi da savet.
Pre 3 meseca povredio sam nogu na fudbalu i dijagnosticrana je ruptura MCL i ACL. Nakon 7 nedelja mirovanja i skidanja gipsa noga je imala punu ekstenziju, ali nisam mogao da savijem koleno vise od 40 stepeni. Trenutno, nakon mesec dana veoma bolne fizikalne terapije (sastoji se u nasilnom savijanju noge!!!!!

) imam aktivni ugao od 65 stepeni, sto je jos uvek daleko od 100 neophodnih za voznju bicikla i intenzivan trening kvadricepsa. Po tvrdnji mog fizioterapeuta pasivni ugao, koji on postize savijanjem, je veci - oko 80 stepeni. Po misljenju lekara uzrok ogranicenom savijanju noge su priraslice, a ne blokada od povredjenog meniskusa. Polako se sve vise oslanjam na nogu i cini mi se da cu uskoro hodati bez staka, ali me ogranicenost savijanja noge u kolenu bas brine. Poceo sam da vezbam i u bazenu, ali nemam utisak da time povecavam obim pokreta noge.
Da li je terapija prava, i kakva je prognoza, vremenska i funkcionalna? Obavesten sam da je alternativa ovakvoj terapiji savijanje noge odjednom, pod anestezijom naravno. Sta mi je ciniti?
Hvala u napred