hemoterapija partnera i posledice za trudnocu

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cicale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 11:50 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hemoterapija partnera i posledice za trudnocu

Post od cicale »

molim za pomoc... Neka mi neok odgovori sto pre :cry:
zna li neko kakve su posledice za trudnocu posle hemoterapija i zracenja. Moj partner se od maja prosle godine bori sa karcinomom pluca koji je metastazirao na mozgu. Zelimo dete ali ne znam koliko je to pametno. Koliko treba da prodje od poslednje terapije da bi zacece bilo bez rizika. Da li je uopste moguce da on ima pokretljive spermatozoide u toku terapije?
sentinel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2009 10:53 am

Post od sentinel »

Za vreme terapije, ukoliko lekovi koji se koriste, mogu da imaju stetne posledice za bebu, trudnoca bi trebala da se izbegne.

Koji lekovi stete, za to bi bilo najpametnije da se posavetujete sa lekarom koji vodi lecenje vaseg supruga, kao i koliko vremena treba da prodje da bi zacece bilo bez rizika.

Isto, u zavisnosti od lekova koji su korisceni, zavisi i kvalitet sperme.
cicale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 11:50 am

Post od cicale »

Prvo je imao 4 ture hemoterapije cisplatinom, sada opet jos 4 taksol i karboplatina. On stvarno dobro podnosi terapije, skoro i da nema nikakvih nezeljenih reakcija, sam ide u sremsku kamenicu i vraca se, svakog dana odlazi na posao, apetit je za sada odlican, cak mu ni kosa nije opala
Danijela78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 21, 2009 4:00 am

Post od Danijela78 »

Treba mi pomoc nekog neutralnog lekara vezanog za trudnocu sa partnerom koji je pre 3 god zavrsio sa terapijoj za non hodgkinsa, dve kure zracenja isto i hemoterapije. Posto sam okruzena sa prijateljima lekarima koji me savetuju da sa tim covekom ne bi bilo dobro imati dece , moje pitanje i molba je posavetujte me MOLIM VAS stalo mi je do njega i on i ja zelimo dete. Unapred hvala
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Post od mamacita »

Danijela78 napisao:Treba mi pomoc nekog neutralnog lekara vezanog za trudnocu sa partnerom koji je pre 3 god zavrsio sa terapijoj za non hodgkinsa, dve kure zracenja isto i hemoterapije. Posto sam okruzena sa prijateljima lekarima koji me savetuju da sa tim covekom ne bi bilo dobro imati dece , moje pitanje i molba je posavetujte me MOLIM VAS stalo mi je do njega i on i ja zelimo dete. Unapred hvala

zasto ti ti tvoji "prijatelji"lekari nisu objasnili zasto nije dobro sa takvim covekom imati dece,kada su ti dali odgovor trebali su da ti i obrazloze? :-?
Slika
Danijela78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 21, 2009 4:00 am

Post od Danijela78 »

mamacita napisao:
Danijela78 napisao:Treba mi pomoc nekog neutralnog lekara vezanog za trudnocu sa partnerom koji je pre 3 god zavrsio sa terapijoj za non hodgkinsa, dve kure zracenja isto i hemoterapije. Posto sam okruzena sa prijateljima lekarima koji me savetuju da sa tim covekom ne bi bilo dobro imati dece , moje pitanje i molba je posavetujte me MOLIM VAS stalo mi je do njega i on i ja zelimo dete. Unapred hvala

zasto ti ti tvoji "prijatelji"lekari nisu objasnili zasto nije dobro sa takvim covekom imati dece,kada su ti dali odgovor trebali su da ti i obrazloze? :-?
Draga mamacita. Ti doticni lekari su mi prijatelji i svi mi nesto govore od onoga cega se najvise bojim a to je istina. DA li posle zracenja i hemoterapije se moze roditi zdravo dete. Sa svojim partnerom mogu pricati o tome cak je spreman otici na pre vremene analize on je zadnjih 4 god zdrav covek od 37 god... ipak neke stvari ne mogu pitati prijatelje jer mi svi govore , sta ce ti to nadji drugog. Nije mi hitno da rodim ja sam se ostvarila kao majka imam prelepu devojcicu od 7 godina on je taj koji bi voleo dete, zato vas molim za savet i pomoc :(
Odgovori