dopuna za dr. Severusa

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
feniks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 11:44 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

dopuna za dr. Severusa

Post od feniks »

Postovani,

konzilijum u IORS je odlucio da moja majka od danas krene sa hormonskom terapijom (tablete) tri meseca, a zatim da se transportuje na terapije zracenjem u Kladovo??? O cemu se po Vama radi?

Sa poštovanjem
Natasa Stamenov
sentinel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2009 10:53 am

Post od sentinel »

Draga Natasa,

Posto moja majka lezi na IORS, znam da je u fazi deinstalacija jednog uredjaja za zracenje, a nakon toga trebaju da instaliraju novi, tako da su im sada u funkciji (ako to moze tako da se nazove, jer malo-malo pa ne rade) 2 uredjaja i velika je guzva. A u Kladovu isto postoji uredjaj za zracenje i nije uopste guzva, tako da je organizovan prevoz do Kladova i nazad.

pozdravljam vas
feniks
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od feniks »

Hvala na javljanju, ko god da ste, ali sam uzasnuta pogotovu sto pacijenti iz unutrasnjosti dolaze u Beograd na zracenje, a pacijenti iz Beograda odlaze u Nis, Kladovo, Kamenicu... na zracenje.
Nadam se da me razumete, a zena je ipak u godinama (76) ne moze sama ni da se svuce ni obuce, a ja ne znam kako da putujem tamo svaki cas i da joj pomognem.

Srdacan pozdrav!
Natasa Stamenov
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Znate to sto Vama vasa majka izgleda vitalno medicinski ne mora da znaci nista ,ona je verovatno komplteno internisticki obradjena da bi se stekao uvid u funkciju srca,pluca,jetre i bubrega kao vitalnih organa koji mogu biti pogodjeni hemioterapijom jer hemioterapija gubi svoju svrhu ako nezeljeni efekti budu toliko izrazeni da dovedu do komplikacija koje se mogu i fatalno zavrsiti.Kolokvijalno receno:operacija uspela-pacijent umro.Zato se mora biti veoma obazriv kod davanja iste u populaciji pacijenata kod kojih bi ona izazvala potencijalno fatalne komplikacije.
feniks
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od feniks »

Postovani dr.Severus

moja majka je dobila kao terapiju Nolvadex 20 mg dnevno 3 meseca, a potom zracenje. To je odluka Konzilijuma od pre 7 dana. Pocela je odmah sa terapijom i za sada se bolje oseca. Ruka je mnogo manje boli, dojka pocinje da dobija svetliju boju. 21.05. ima prvu kontrolu u IORS, a 8.7. ima UZ axilla i ponovnu mamografiju i onda se upucuje na zracenje. O operaciji niko nista za sada ne govori od lekara. Da li ce je uopste biti-videcemo! Oni su optimistični u njenom slučaju, kako sam razumela.
Kako se Vama cini ova prepisana terapija?
Natasa Stamenov
Odgovori