Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Lidija, pokusala sam i to sa podizanjem i podrigivanjem, Sve mi to obavimo, ali posle podrigivanja, beba nece vise da doji. Problem je u tome sto ja stalno brinem da nije mozda gladna.
Desava se da je izmedju dva redovna podoja, ponudim sa jos jednim, ali opet je ista situacija, kratko sisa i pocinje da place.
Da li mislis da su mozda u pitanju zubici?
[quote="todrad"]Lidija, pokusala sam i to sa podizanjem i podrigivanjem, Sve mi to obavimo, ali posle podrigivanja, beba nece vise da doji. Problem je u tome sto ja stalno brinem da nije mozda gladna. :(
Desava se da je izmedju dva redovna podoja, ponudim sa jos jednim, ali opet je ista situacija, kratko sisa i pocinje da place. :cry:
Da li mislis da su mozda u pitanju zubici?[/quote]
Slican problem sam imala i ja kad je Stefan imao 3 meseca. Desetak dana je plakao na svakom podoju i sisao samo onda kad se umori od plakanja u polusnu. Tokom dana je bio raspolozen i sve je bilo OK osim kad krenemo sa sisanjem. Cini mi se da je nekoliko stvari uticalo na takav njegov stav:
1. precesto sam ga hranila, pa je poceo jadnicak da se buni
2. dvadesetak dana posle toga dobila sam prvu menstruaciju pa su verovatno hormoni izazvali promenu ukusa i mirisa mleka
3. mleko iz dojki nije kao do tad kretalo istog trena kad se on nakaci da sisa vec sa izvesnom zadrskom pa je bilo potrebno vreme da se on navikne da mora strljivo da saceka dok ne krene sto je izazivalo bes kod njega
Bilo kako bilo hvala dragom Bogu proslo je!
Probaj da promenis polozaj za dojenje. Recimo drzi je vise uspravno skoro da sedi, kod nas je to upalilo ali nemoj nikako na silu da joj guras dojku u usta. Jesu mali ali traze da bude postovana volja njihova.
Izvini malo zvuci nabacano ovo moje pismo ali zurim dok on spava treba jos puno toga da uradim.
Pozdrav i srecno
Evo i mene da se javim posle duzeg vremena. Hvala Bogu period sa problemom oko dojenja sada je za nama.Imamo punih 6. meseci i poceli smo sa cvrstom hranom.
Moja devojcica, je na moje prijatno iznenadjenje ,sa prvim kasicima druge hrane pocela nevidjeno bolje da doji. cini mi se ponekad kao da je shvatila da nece moci doveka da sisa, i zbog toga resila da se vise ne buni mnogo.
Sve u svemu ja sam presretna sto se sve ovako odvija, i sto su oni uzasni dani njenog odbijanja konacno prosli.
Imam bebu od 6 meseci i samo doji pocela sam da mu dajem kasicu od jabuke i banane i sok od sargarepe i jabuke.To mi je drugo dete pa sam primenila isto sto i sa prvim sokirana sam bila kad mi je nasa doktorka da pocnem da mu uvodim hranu tek sa sest meseci,a pogotovoda pocnem sa pirincem sto je ok i kukuruzom i nista vise narednih dve nedeljetj kad sam je pitala koliko dugo samo to i sama je bila zatecena.i to nije sve najcudnije je sto je naglasila da ti obroci budu posle cetiri.Jel ovo samo meni cudno ili nas pedijatar eksperimentise na nama
Mozda je ovo glupo sto cu pitati,ali cisto da vidim da li negde gresim ili ne! Moja beba ima 5,5 meseci. I mi vec mesec dana uveliko jedemo kasice. Meni je moj tj.bebin pedijatar rekao da Izmedju podoja dajem bebi kasice,i da je ne ogranicavam u kolicinama. Znaci da jede koliko god on hoce. E pa problem je u tome sto beba moze da pojede po 120g kasice svaki put,i to ne u toku dana vec u jednom jelu. Sta mislite o tome? I jos jedno glupo pitanje. Moja beba sisa na svaka 3h. DA li da i dalje nastavim da sisa na 3h a da izmedju sisanja dajem kasicu? Ili da cekam da ogladni pa tek onda da sisa? tj. dal da gledam na sat kad ce da sisa ili da cekam da se unervozi. I kad ako cekam na njegovu glad,da mu dajem kasice i u kojim kolicinama?> Hvala na odgovoru unapred
Mi imamo 6 meseci, i sličan problem.
Počeli smo sa uvođenjem dohrane pre mesec dana.
Kako odrediti količinu obroka? Činimi se da neke stvari koje voli može da pojede i previše, ne teram ga i ne trpam mu u usta na silu i na fore, dok otvara usta dajem mu da jede čim krene da okreće glavu , pljuje hranu momentalno prestajem.
Beba u ovo periodu treba da ima 5 obroka dnevno, što je i kod nas ne moguće jer sikimo i dalje nažalost noću.
Organizovala sam se tako da rano ujutru prvo ide sikenje, pa sledeći obrok je voćni(može da pojede celu jabuku +pola banane),sikenje, pa ručak( povrće sa malo mesa), opet sikenje, i pred spavanje mlečna kašica i malo mleka. Noću mi se još budi bar dva puta da siki i isto toliko da pije vodu.Za voće nemamo nikakvih problema, bojim se da i jede ga previše dok slani obrok nikad ne pojede ceo, i okreće glavu.
Za sad smo uveli jabuku , bananu, breskvu, šljivu i krušku od voća a od povrća krompir , tikvice, bundevu, kukuruz, šargarepa i od mesa pileće i junetinu.
Pitanje: Šta mogu sledeće od namernica da mu uvedem ?