Pitanje za Klio

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pitanje za Klio

Post od sludjena mama »

15-godisnjem decaku ,koji od rodjenja ima problem sa vidom ,je u bolnici 'sveti vid' postavljena dijagnoza (prepisacu sa liste)
OD MYOPIO MEDIA CUM ASTIGMATISMUS
OS MYOPIA GRAVIS CUM ASTIGMATISMUS
OS AMBLIOPIO
ANISOMETROPIA

a zatim u rubrici -savet- na listi pise

1.ODS SCLEROPLASTY
2.ODS LASEK

Decaka je pregledao dr Rudolf Autrata ,koji ce ,pretpostavljam i uraditi operaciju koja je zakazana za 26.04.

Klio,mozete li mi objasniti o cemu s eradi i o kakvoj je intervenciji rec!Majka decaka je bila prilicno zbunjena zato sto su joj posle pregleda saopstili da ce oni ,zajedno sa rts-om finansirati operaciju!
Inace,utvrdjena mu je dioptrija -9 na jednom i - 12 na drugom oku!
Nosi naocare ,pa oduvek!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Kao prvo,neprofesionalno je savetovati detetu od petnaest godina operaciju LASEK.Operacija skleroplastike je nepouzdana metoda kojom se parce sklere sa kadavera postavlja na zadnji pol oka radi sprecavanja izduzivanja oka.Medjutim,to parce sklere se zapravo samo zasije na jednom kraju,a zatim se samo prebaci na zadnji pol oka....dakle nije rec o necemu sto moze zaista cvrsto drzati zadnji pol oka.
Moj savet je...ne operisati dete,vec samo nosenje GP kontaktnih sociva.I naravno,vece kolicine antioksidansa,tj.viitamina E i Omega 3 ,tj.ribljeg ulja u ishrani.
Pozdrav!
P.S.Nemojte da placate operacije koje stete detetu,ma koliko neko zeleo da uzme Vas novac.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Klio opet bravo! Sludjena, reci Rudiju da svrne do mene i da se sagne :wink: , mada nije moj tip, a Sveti Vid ima potencijala koji se bolje znaju sagnuti!
Odgovori