tumori jetre??lijecenje
tumori jetre??lijecenje
kod mame mi sumnjaju na tumor jetre i sada ce na jos neke nalaze.mislija je daima gliste ali ispostavili se daje neka sluz.molim vas da mi pomognete vasim iskustvima .moze li se dobro lijecit?hvala
odgovor
pa ovako radili su razne mikrobioloske nalaze vec on februara.ona uvjerena da ima gliste nosila vise puta na analizu stolicu i to stoje bilo kao puzici i gliste ali nezivo.i oni to vide pregledaju kazu nema nikakvih glista larvi u stolici nepokazuje.
a osjetila je to u januaru.jednostavno jak svrab pogotovo nocu u anusu kao da kopkaju gliste dase mrdaju i kad ide van tog neceg bude puuno u stolici .bila na kolonoskopiji nalaz odlican.a problem jos tu i od marta osjeca jaku slabost,mucninu ,par dana je gubila glas kaop promukao nije mogla govorit nije imala snage toliko je bila slaba.stomejako uplasilo.i kaze kad tog neceg puno izadfje jako je iscrpljena.zadnji mj dana sve jelo joj se malo gadi nista jojm ne odgovara na sve joj je muka.paje dr na mikrobiologi uzela u fizioloskoj otopinio to tkivo na mikroskop i kaze daje to kao neko crijevo to sto joj izlazi vec od januara u stolici.ali zasto toliko svrbi i kolonoskopija bila skroz uredna.sta je to.uputila ju je u glavnui grad na detaljniju mikrobilologiji i neke detaljne krvne nalaze.jer dosada nema nis.ali termin tek 20.5.09. a kucna doktorica uputila ju je sad na moje insistiranje na uz i tumor marker.ona kaze da bi mogao biti neki tumor na jetri.plasim se jako za mamu ima51 god.hvala
S obzirom da znam jako puno o tim bolestima na jetri,mogu ti reci da ne mora da znaci da je bas tumor jer je broj bolesti koji daju te iste simptome jako veliki.Medjutim,najpametnije je odmah to proveriti,a tumor markeri i ultrazvuk bi trebalo da pokazu da li je tumor ili ne. Svakako mnogo je cekati do 25.maja (ako sam dobro procitala datum),sa tim se ne sme zezati. A ono sto ti mogu preporuciti sto je dobro za sve bolesti jetre jeste da jede sto laksu hranu(po mogucstvu samo povrce),da pije surutku,sok od cvekle(odlican za sve bolesti i jetre),izbaci slatkise,neka sto vise odmara i lezi(jetra trazi odmor)... ovi saveti ce joj svakako pomoci i neka ih se pridrzava,jer nezdrava ishrana pomaze razvoju bolesti jetre i mnogo utice na nju! Nadam se da je to nesto bezazleno i da nema razloga za brigu!