Mikroadenom na hipofizi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Mikroadenom na hipofizi
Eto ga moj problem iskren da budem ne znam sta me je snaslo, ni kud cu ni sta cu. To je otkriveno sasvim slcuajno jer ja bar mislim nikakvih siptoma nemam, oke ponekad me glava zaboli ali to je vise onako prolazno, grudi su miu normalne, nemam nikakav iscedak, nemam problema sa vidom al eto imam mikroadenom.
Sve je pocelo naivno, trebao sam da operisem varicocelu i zbog nesto losijeg spermograma uradio sam hormone. Moram da priznam da za svojih evo uskoro 26 godina zivota nisam se toliko potresao kao kad sam video taj spermogram, medjutim i od goreg ima gore. Citao sam da je prolaktin hormon stresa, a u mom zivotu iskren da budem imao sam ga koliko hocete i ne znam od cega je taj mikroadenom nastao.
Ne znam sta mi je ciniti, potpuno sam izgubljen, utripovao sam da necu moci vise nikad u zivotu normalan biti, raditi, imati zenu i decu. Pored svega ovoga ostavila me je devojka posle skoro 2 godine zabavljanja i nije se setila da nazove da pita kako sam....
Zao mi je roditelja, i moguce su 2 stvari, ili da skocim sa nekog mosta a to necu da uradim, ili da se borim sa ovim.
Mikroadenom je 5 mm, dobio sam terapiju dostanex tablete, dva puta nedeljno da ih pijem, lekar je rekao da je to moguce i da se smanji od tih tableta i tako...
Ne znam ni sto ovo napisah, mozda je trebalo na psihologiju, jer sam vise pisao svoje unutrasnje stanje a ne u vezi endokrinologije, al ajd da ne bude da sam omasio skroz, dva dana usred tog stresa nakon vidjenog spermograma prolaktin mi je bio 897, nakon mesec dana radio sam tri puta, i bio je 717, 710, i 660.
Musko sam, ali ovde ostavljam ovo jer vidim da se o ovome najvise prica u "ginekologiji"
Sve je pocelo naivno, trebao sam da operisem varicocelu i zbog nesto losijeg spermograma uradio sam hormone. Moram da priznam da za svojih evo uskoro 26 godina zivota nisam se toliko potresao kao kad sam video taj spermogram, medjutim i od goreg ima gore. Citao sam da je prolaktin hormon stresa, a u mom zivotu iskren da budem imao sam ga koliko hocete i ne znam od cega je taj mikroadenom nastao.
Ne znam sta mi je ciniti, potpuno sam izgubljen, utripovao sam da necu moci vise nikad u zivotu normalan biti, raditi, imati zenu i decu. Pored svega ovoga ostavila me je devojka posle skoro 2 godine zabavljanja i nije se setila da nazove da pita kako sam....
Zao mi je roditelja, i moguce su 2 stvari, ili da skocim sa nekog mosta a to necu da uradim, ili da se borim sa ovim.
Mikroadenom je 5 mm, dobio sam terapiju dostanex tablete, dva puta nedeljno da ih pijem, lekar je rekao da je to moguce i da se smanji od tih tableta i tako...
Ne znam ni sto ovo napisah, mozda je trebalo na psihologiju, jer sam vise pisao svoje unutrasnje stanje a ne u vezi endokrinologije, al ajd da ne bude da sam omasio skroz, dva dana usred tog stresa nakon vidjenog spermograma prolaktin mi je bio 897, nakon mesec dana radio sam tri puta, i bio je 717, 710, i 660.
Musko sam, ali ovde ostavljam ovo jer vidim da se o ovome najvise prica u "ginekologiji"
Izlisno bi bilo da ti kazem da ima mnogo gorih problema, jer naravno da je to sto si opisao tebi jako tesko. Ali moras to da pogledas u sirem kontekstu zvog zivota - u kome je sigurno bilo i lepog i ruznog. Ovo mozda jeste nesto veoma ruzno ali isto tako jeste i samo jedan trenutak, koji ce proci. Ne kazem da ce proci to stanje koje si opisao, ali ce proci taj osecaj paralize, da nemas kud ni u sebi ni oko sebe, ta, da tako kazem "emotivna klaustrofobija" ce polako isciliti i sa tim ce ti se vratiti sposobnost da isplaniras kako dalje. A plana i puta sigurno ima. Samo ti se desilo bas da dobijes tu dijagnozu u momentu licne slabosti i malodusnosti. Mozda je i bolje da te devojka nije zvala - ovo ce biti onda prva velika stvar koju ces proci sam i iz toga izvuci zakljucak da nema prepreke koja nam se postavi a koju ne mozemo prevazici.
Hvala na lepim recima, tesko mi je da prevalim to u glavi, roditelji i sestre su tu uz mene al kad mi misli idu uvek da ce biti nesto lose iz svega ovoga. ZNam da moram da se trgnem i da cu to verovatno uspeti ali ne mogu odmah.
I da molio bih nekog ko ima ovu dijagnozu, da mi samo kaze hocu li ja moci funkcionisati kao svako drugo normalno bice u smislu da cu moci raditi, imati porodicu i ostalo.
I da molio bih nekog ko ima ovu dijagnozu, da mi samo kaze hocu li ja moci funkcionisati kao svako drugo normalno bice u smislu da cu moci raditi, imati porodicu i ostalo.
Ti koliko vidim i sada funkcionišeš skroz normalno, tako da ne brini ništa funkcionisaćeš uvek tako, reddovnim pijenjem prepisane terapije mikroadenom će se najverovatnije i povući., naći ćeš normalnu devojku, oženiti se, dobiti decu, uživati u njihovom odrastanju, učiti slova i tablicu množenja ispočetka, pa ponovo biti u pubertetu, pa prve ljubavi, pa nesrećne ljubavi, pa srećne ljubavi, pa..............................., ne brini ništa, nije to ništa strašno koliko ti se čini, poznajem (doduše preko interneta) osobu koja ima istu dijagnozu i ona živi skroz normalan život. Što manje stresa, redovne kontrole i biće sve ok. Pozdrav i dobro zdravlje ti želim!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ma hajde budi muško!
Prolaktin ti nije visok, mikroadenom ti nije veliki, a od Dostinexa (Kabergolina) će se sigurno još više smanjiti. Ne tešim te to su fakti.
MOJA PITANJA ZA TEBE SU SLEDEĆA:
1.Što si radio spermogram, koji je bio tvoj motiv?
2.Koje su vrednosti spermograma i da li si ih više puta do sada radio?
3.Kojom metodom ti je otkriven mikroprolaktinom sa NMR, CT ili Rendgenom Selle turcice?
4.Imaš li problema i sa erekcijom i ejakulacijom?
Moguće je da su tvoje vrednosti Prolaktina izazvane tvojim stresom i nisu nešto naročito velike!
Pozdrav Dr PeđaDj
Prolaktin ti nije visok, mikroadenom ti nije veliki, a od Dostinexa (Kabergolina) će se sigurno još više smanjiti. Ne tešim te to su fakti.
3.Kojom metodom ti je otkriven mikroprolaktinom sa NMR, CT ili Rendgenom Selle turcice?
Moguće je da su tvoje vrednosti Prolaktina izazvane tvojim stresom i nisu nešto naročito velike!
Pozdrav Dr PeđaDj
Moram da budem musko nista drugo mi ne preostaje. Ovo je otrkiveno kao sto sam rekao sasvim slucajno, znaci ja da to sad nisam otkrio gotovo sigurno ne bi znao da to imam, bar jedno odredjeno vreme.PedjaDj napisao:Ma hajde budi muško!
Pozdrav Dr PeđaDj
Spermogram sam radio zbog varicocele, cisto da vide urolozi pokretljivost spermatozioda, bio je los 16 miliona, ali sam onda pio vitamin e i AD kapi, pa je porastao na 55 miliona i nadjeno mi je 10-12 leukocita. Lecio se od hlamidije i izlecio. Operisao sam relativnu fimozu, i evo Bogu hvala sad je to skoro zaraslo. Do operacije sa kolicinom sperme nisam imao problema, kad sam radio spermogram bilo je 7 ml. Sto se tice erakcije sad nemam s kim da proverim, ali mogu ti reci da posle operacije po 3-4 puta na noc sam se budio od nocnih erakcija.
I na zadnje pitanje, radio sam magnetnu rezonancu. A sad tebe da pitam,. procitao sam kad sma citao karakteristike leka, da je kod muskaraca cesci makroadenom iz razloga sto se kasno detektuje mozda cak posle 10 godina, jel ja to mogu da shvatim kao i mozda dobro sto mi je ovo utvrdjeno sada kada je taj adenom jos uvek manji? Bar neka sreca u nesreci.
I ova tvoja prva recenima Budi musko, je velika istina, u zivotu mi je do sada islo sve relativno dbro, zavrsen fax, bez vecih problema, ali eto sto kaze mama moja, ovo ti je neko iskusenje i mora da se nastavi da se zivi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
A izvinite što pitam i ovako se ubacujem u temu , ali šta je to mikroadenom?
A ti jaaaa, mislim da moraš malo više da se pobrineš o svom zdravlju jer koliko bih mogla da zaključim nisi uopšte do sad.
Hej, čoveče imaš samo 26 godina, a nabrojao si varicocelu(ni to ne znam šta je), loš spermogram, hlamidiju
koju si garantovano dobio sexualnim putem, fimoza, ne znam da li sam nešto izostavila ali za tvoje male godine zaista je previše.
A ti jaaaa, mislim da moraš malo više da se pobrineš o svom zdravlju jer koliko bih mogla da zaključim nisi uopšte do sad.
Hej, čoveče imaš samo 26 godina, a nabrojao si varicocelu(ni to ne znam šta je), loš spermogram, hlamidiju

He ajd da ti kazem, varicocela i fimoza su nesto sto se ne zaradjuje, to se jednostavno ima ako me razumes. Varicocela mi je nastala u pubertetu i po rezultatima pokretljivosti spermatozoida to necu ni operisati jer je mala, fimozu sam imao relativnu. TO nije nesto sto se ja ne brinem o zdravlju.OljaA napisao:A izvinite što pitam i ovako se ubacujem u temu , ali šta je to mikroadenom?
Hej, čoveče imaš samo 26 godina, a nabrojao si varicocelu(ni to ne znam šta je), loš spermogram, hlamidijukoju si garantovano dobio sexualnim putem, fimoza, ne znam da li sam nešto izostavila ali za tvoje male godine zaista je previše.
E sad jedino hlamidija, to sam pogresio, al sta mogu

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Prvi put čujem za varicocelu i mikroadenom!!!jaaaa napisao: He ajd da ti kazem, varicocela i fimoza su nesto sto se ne zaradjuje, to se jednostavno ima ako me razumes. TO nije nesto sto se ja ne brinem o zdravlju.
A za fimozu znam da se ne zarađuje, moj bivši je imao fimozu, operisao sa tri pa posle ponovo morao da je operiše kad je imao 17 godina(to je bilo pre tri) tako da sam na njoj doktorirala!!!
Nemoj da ljutiš, nisam ja tebi ništa prebacivala daleko od toga, to nekad hoće tako da zvuči kad se samo čitaju slova samo sam zaključila da je to previše problema za tvoje godinice.
Ja inače imam 6 manje od tebe i ne smatram sebe previše odgovornom (iskreno) ali se trudim u zadnje vreme (od kad sam dobila dete).
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 1:59 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 11:01 am
Ne brini unaprijed
Eto,jest da sam zensko al imam istu dijagnozu,i to vec nekoliko godina.Uspjela sam terapijom donekle smanjiti vrijednosti prolaktina,a inace imam apsolutno normalan zivot.Imam jedno dijete i sada sam ponovo trudna .Svake 2-3 god.ponovim MR da provjerim da li je mikroadenom narastao,ali za sada je sve po starom.Inace imam 27 god.znaci malo vise od tebe i ne brinem previse oko toga.Sretno. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 13, 2009 9:00 pm
evo koga zanima vise o mikroadenomu moze procitati moju pricu na ovom forumu samo na drugoj temi .
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 598#209598
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 598#209598